Gluteenittomat mokkaleivokset

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Taikina:
125 g voita
3½-4 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1 tl psylliumkuorijauhetta
3 rkl sokeria
3 rkl kermaa
1 kananmuna
Täyte:
75 g voita
1 rkl sokeria
1 rkl väkevää kahvia
Kuorrute:
2 dl tomusokeria
1-1,5 rkl väkevää kahvia

Mittaa jauhot ja lisää joukkoon leivinjauhe ja psylliumkuorijauhe. Nypi huoneenlämpöinen voi ja jauhoseos murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon sokeri, kerma ja kananmuna. Sekoita sähkövatkaimella tasaiseksi taikinaksi, joka saa olla aika jäykkää. Taputtele taikina litteäksi ja laita kelmuun käärittynä tai muovipussissa jääkaappiin jäähtymään muutamaksi tunniksi, jolloin sitä on helpompi kaulia.

Kauli jäähtynyt taikina jauhotetulla työpöydällä (käytä gluteenitonta jauhoseosta) levyksi.

Ota levystä pyöreällä muotilla ympyröitä tai sydänmuotilla pieniä sydämiä ja nosta varovasti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Pikkuleipien määrä riippuu muottien koosta.

Paista 200-asteisessa uunissa noin 7 minuuttia. Nosta pikkuleivät paistamisen jälkeen heti pois pelliltä jäähtymään. Anna jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.

Valmista täyte: Sekoita voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää joukkoon kahvi ja sekoita tasaiseksi.

Levitä täytettä puolelle pikkuleipäpohjista ja paina kansiosa päälle.

Kuorrutetta varten lisää kahvia vähän kerrallaan tomusokerin joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Pursota pikkuleipien päälle.

Säilytä valmiit pikkuleivät kylmässä. Voit myös pakastaa ne. Täytetyt pikkuleivät säilyvät jääkaapissa muutaman viikon ja pakastimessa pari kuukautta. Tarjolle pikkuleivät kannattaa laittaa kylmänä, ettei täyte pursuile ulos.

Vinkki 1: Voit valmistaa taikinaa kerralla isomman erän ja pakastaa siitä osan pienissä erissä.
Vinkki 2: Voit leipoa pikkuleipäpohjia etukäteen ja täyttää ne tarjoilupäivää edeltävänä päivänä. Muista säilyttää pikkuleipäpohjat huoneenlämmössä, ilmatiiviissä rasiassa. Pohjat säilyvät hyvinä 2–3 viikkoa, pakastimessa muutaman kuukauden.

Resepti: Pirkko Holmi 

 

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.