Gluteeniton elämä

Ikimuistoinen nimipäivä laskuvarjolla
ja töissä banaanifarmilla


Heippa! Nimpparilahjaksi hyppäsin laskuvarjohypyn 14000 feetistä, jokainen voi googlata paljonko se onkaan metreissä. Minä en halua edes tietää... Korkealta ja kovaa! Yli minuutin vapaa pudotus ja sitten ihanat maisemat Mission Beachillä. Suoraan rannalle. Sanoinkuvaamattoman kaunista, kaunis, aurinkoinen ja lämmin keli, vähän pilviä ja waauu! En ole ikinä kokenut mitään samanlaista! Loistavaa, upeata, ihan vatsanpohjasta otti! Elämäni parhaat pari minuuttia! Tarkemmin seuraavassa kirjeessä.

Sitten olikin aika siirtyä pieneen kylään nimeltä Innisfail ja aloittaa työt mahdollisimman pian. Odottelin neljä ja puoli päivää, kunnes tiistaina oli herätys klo viisi ja banaanifarmin työt kutsuivat. Leikkelin banaanipuiden lehtiä, sidoin banaanipuita ja lajittelin banaaneja. Tällaista tämä työ olisi sitten seuraavat kolme kuukautta, jotta saan seuraavan työviisumin tänne kanssa. Todella tylsää työtä ja kylä on vielä tylsempi, hostellin tasosta puhumattakaan.

Parasta tässä kaupungissa on se, että täällä on kaksi kauppaa, ja toisessa niistä on ihan kivasti kaikkea minulle soveltuvaa, pipareita varmaan 10 eri lajia ja leipää. Tylsistymistä olen siis purkanut työnteolla ja hyvällä ruoalla. Olen maistellut vaikka mitä hyviä juttuja. Kokkaan edelleen joka päivä ja eväätkin mukaan laitan itse. Kuluu hyvin aikaa ja oppii arvostamaan omia kokkauksia.

Pesin perjantaina nyrkkipyykkiä, opin kaikki perusasiat täällä uudestaan ja opin arvostamaan kaikkea parempaa elämää.

Itsenäisyyspäivä on tänään ja sitä voisi juhlistaa parilla suklaapiparilla ja hyvällä kahvilla. Jouluksi sitten Cairnsiin pariksi päiväksi ja uima-altaaseen, jos riittää hyviä kelejä. Täällä on nyt vajaa 40 lämmintä ja kun teen työnikin ulkona, olen kohta olen sitten ihan ruskea!
Katja/6.12.09