Gluteeniton elämä » Reseptejä » Mustikka-chiapiirakka

Mustikka-chiapiirakka

Mustikka-chiapiirakka

1 piirakkavuoallinen

Pohja:

3 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
1 ½ tl leivinjauhetta
1 ½ dl kookosöljyä (sulatettuna)
1 ½ dl kookossokeria
1 kananmuna

Täyte:

7 ½ rkl chiansiemeniä
2 1/4 dl vettä
4 ½ dl mustikoita (pakaste)
3 rkl kookossokeria

Muruseos:

1 ½ dl gluteenittomia kaurahiutaleita
3/4 dl mantelijauhetta
1 dl kookossokeria
1 dl kookosöljyä (sulatettuna)


Valmista pohja: laita kookosöljypurkki kuumaan veteen, jotta öljy sulaa. Yhdistä jauhot ja leivinjauhe keskenään. Lisää seos öljyn joukkoon. Lisää loput pohjan ainekset ja nypi tasaiseksi taikinaksi. Painele taikina jauhotetuin käsin ohueksi kerrokseksi voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.

Valmista täyte: yhdistä täytteeseen tulevat chiansiemenet ja vesi. Jätä seos turpoamaan noin 10 minuutiksi. Sekoita jäiset mustikat ja kookossokeri chiansiemen-vesiseokseen. Levitä chia-mustikkatäyte piirakkapohjan päälle.

Paista 175-asteisessa uunissa 20 minuuttia. Sekoita muruseoksen ainekset kulhossa tasaiseksi muruksi. Levitä muruseos piirakan pinnalle ja paista piirakkaa vielä 10-15 minuuttia.

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen