Gluteeniton elämä » Reseptejä » Mustikka-valkosuklaakakku

Mustikka-valkosuklaakakku

mustikka-valkosuklaakakku

Pohja:
150-200 g gluteenittomia suklaakeksejä
50 g margariinia


Mustikkatäyte:
4 liivatetta
200 g mustikoita
1 dl sokeria
2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa


Valkosuklaatäyte:
2 liivatetta
200 g valkosuklaata
2 rkl sokeria
2 dl vispikermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 rkl sitruunamehua


Koristeluun:
pensasmustikoita, puolukoita ja karhunvatukoita, sitruunamelissan lehtiä


Hienonna keksit ja sulata margariini ja sekoita ne keskenään. Painele muruseos tiiviisti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan (halkaisija 24-26 cm) pohjalle. Jos käytät pienempää irtopohjavuokaa, vuoraa reunat leivinpaperilla vähän yli reunan korkeuden.

Tee mustikkatäyte: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vatkaa kerma vaahdoksi. Soseuta mustikat ja sokeri sauva- tai tehosekoittimella. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella, ja lisää siihen mustikkaseos. Kiehauta pieni tilkka vettä ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan samalla sekoittaen. Sekoita viimeisenä joukkoon kermavaahto. Kaada täyte keksipohjan päälle ja siirrä jääkaappiin hyytymään vähintään tunniksi.

Tee valkosuklaatäyte: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa tai varovasti mikrossa. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto sähkövatkaimella, lisää siihen jäähtynyt sulatettu valkosuklaa ja 2 rkl sitruunamehua. Kuumenna loppu sitruunamehu ja lisää joukkoon liotetut, puristellut liivatteet. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen sekaan samalla sekoittaen. Sekoita viimeisenä joukkoon kermavaahto. Kaada täyte mustikkatäytteen päälle. Anna hyytyä jääkaapissa 3-4 tuntia, mieluiten yön yli.

Koristele kakku marjoilla ja sitruunamelissan lehdillä.