Gluteeniton elämä » Reseptejä » Runebergin kääretorttu

Runebergin kääretorttu

Runebergin kääretorttu

Pohja:
4 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 dl mantelijauhetta
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta
1½ tl kardemummaa


Täytteet:
1 dl vadelmahilloa
1 dl mantelirouhetta


Vadelmarahka:
250 g maustamatonta maitorahkaa
2 dl vispikermaa
yhden sitruunan raastettu kuori
200 g kotimaisia pakastevadelmia
2 rkl sokeria


Koristeluun:
Tomusokeri-vesikuorrutus
1 1/2 dl tomusokeria
2 tl kylmää vettä
tuoreita vadelmia


Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauhe, perunajauhot, kardemumma ja leivinjauhe keskenään. Siivilöi jauhoseos vaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 220-asteisessa uunissa 5 minuuttia. Ripottele leivinpaperille reilusti sokeria ja kumoa kypsä taikinalevy paperille. Irrota paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Levitä vadelmahillo jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele mantelirouhe. Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Sekoita varovasti joukkoon maitorahka, sokeri, raastettu sitruunankuori ja survotut vadelmat.

Levitä rahkatäyte mantelirouhekerroksen päälle. Rullaa varovasti kääretortuksi pitkältä sivulta.

Valmista kuorrutus sekoittamalla kylmää vettä tomusokeriin. Voit valuttaa kuorrutuksen lusikalla tai käyttää pakastepussia, josta on kulma leikattu irti. Koristele tuoreilla vadelmilla.