Gluteeniton elämä » Reseptejä » Vuohenjuustokakku

Vuohenjuustokakku

vuohenjuustokakku2.jpg

1 irtopohjavuoallinen

Pohja:
250 g pekaanipähkinöitä ja cashewpähkinöitä
100 g pehmeitä taateleita
1/2 tl suolaa
2 rkl vettä


Täyte:
200 g vuohenjuustoa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g pippurituorejuustoa
3 kananmunaa
1 tl sokeria


Koristeluun:
viikunoita, taateleita, saksanpähkinöitä, timjamia


Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjalle. Voitele vuoan reunat tai vuoraa se leivinpaperilla. Mittaa pähkinät, taatelit ja suola monitoimikoneeseen. Hienonna seosta hetki, lisää vesi ja sekoita tasaiseksi. Painele taikina vuoan pohjalle. Siirrä vuoka jääkaappiin. Paloittele vuohenjuusto monitoimikoneen kulhoon, lisää tuorejuustot, kananmunat ja sokeri. Soseuta täyte sileäksi. Levitä täyte pohjan päälle. Paista 175-asteisessa uunissa alatasolla 30-40 minuuttia, kunnes kakku on hyytynyt myös keskeltä. Anna jäähtyä ja koristele kakku viikunalohkoilla, taateleilla, pähkinöillä ja timjamilla.