Gluteeniton elämä » Reseptejä » Ystävänpäivän suklaakakku

Ystävänpäivän gluteeniton ja vegaaninen suklaakakku

Ystävänpäivän suklaakakku

Pohja :
3 ¼ dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
3 rkl tummaa kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl ruokasoodaa
ripaus suolaa
2 ¼ dl sokeria
0,6 dl ruokaöljyä
2 ¼ dl keitettyä, lämmintä kahvia
1 rkl valkoviinietikkaa


Suklaa-kookos-ganache:
120 g tummaa maidotonta suklaata
1,3 dl kookoskermaa


Sekoita keskenään gluteeniton jauhoseos, kaakaojauhe, vaniljasokeri, ruokasooda ja suola. Sekoita toisessa kulhossa sokeri, ruokaöljy, kahvi ja valkoviinietikka. Lisää nesteseos kuivien aineiden joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina leivinpaperilla pingotetun irtopohjavuoan (Ø 26 cm) pohjalle. Paista 180 asteisessa uunissa noin 20 minuuttia. Anna kakun jäähtyä täysin ennen suklaa-kookos-ganachen lisäämistä.

Valmista suklaa-kookos-ganache. Lämmitä kookoskerma kattilassa. Lisää pilkottu suklaa lämpimään kermaan. Sekoita seos tasaiseksi. Anna ganachen jäähtyä noin 15- 20 minuuttia jääkaapissa. Levitä ganache tasaisesti kakun pinnalle. Koristele kakku raastamalla tummaa maidotonta suklaata kakun pinnalle. Koristeluun voit käyttää myös esimerkiksi kookoshiutaleita tai tuoreita marjoja.