Gluteeniton elämä » Tuotteet

Keliaakikolle soveltuvat elintarvikkeet


Gluteenittomien tuotteiden saatavuus ja valikoima on lisääntynyt viimeisen kymmenen vuoden aikana huimasti. Gluteenittomana saa jo lähes kaikkea, mitä on tavanomaisinakin tuotteina, esimerkiksi erilaisia leipiä ja leivonnaisia, pastaa, jauhoja ja myslejä.

Kaupoissa gluteenittomat tuotteet on yleensä sijoitettu tavanomaisten tuotteiden joukkoon. Joissakin kaupoissa gluteenittomat tuotteet on koottu keskitetysti yhteen paikkaan.

Gluteenittomat leivät ja leivonnaiset myydään useimmiten pakasteina tai suojakaasuun pakattuina. Monista kaupoista etenkin suurilla paikkakunnilla on saatavissa myös tuoreita gluteenittomia leivonnaisia.

Kauppojen valikoimat vaihtelevat. Kaupan henkilökunnan kanssa kannattaa neuvotella, jos kaipaa valikoimiin jotakin tiettyä tuotetta. Monilta kotimaisilta gluteenittoman tuotteen valmistajilta voit myös tilata tuotteita suoraan. Tuotteita saa myös verkkokaupoista.

Keliaakikko ruokaostoksilla
"Miten löydän kaupasta keliaakikolle sopivia tuotteita? Keliaakikko ruokaostoksilla."
Videolla tehdään gluteenittomien tuotteiden ostoskierros sekä kuullaan, miten gluteenittoman tuotteen tunnistaa.

Alla ladattava pdf-tiedosto Gluteenittomia tuotteita -oppaasta. Gluteenittomia tuotteita -opas on jäsenetu, joka lähetetään jäsenille vuosittain.

Gluteenittomia tuotteita 2017

[pdf]Gluteenittomia tuotteita 2017, 3769 kb, Päivitetty: 23.03.2017


Listaus löytyy myös verkkosivuiltamme.

Vähittäiskaupan valikoimissa on myös runsaasti ns. tavanomaisia elintarvikkeita, jotka soveltuvat gluteenittomaan ruokavalioon. Tuotteen soveltuvuus tulee kuitenkin tarkistaa lukemalla pakkausmerkinnät


Gluteenittomuus tarkistetaan ainesosaluettelosta


Tuotteen ainesosaluettelo kertoo elintarvikkeen valmistus- ja lisäaineet painon mukaan alenevassa järjestyksessä: ensimmäisenä mainittua ainesosaa on tuotteessa eniten ja viimeksi mainittua vähiten.
Tietoa ainesosien gluteenittomuudesta

Yhteistyössä mukana:Schaer_tuotteet

semper_tuotteet

Hannun 100% gluteeniton_tuotteet

Finax

Provena_tuotteet

Perhekokki_Gelia

porokyla_tuotteet

leipomo-rosten_tuotteet

Fria_tuotteet

Vuohela_tuotteet