Gluteeniton elämä » Tuotteet » Varoitukset ja muutokset tuotteissa

Varoituksia ja muutoksia tuotteissa

Tammikuu 2017


Tattarisuurimoissa gluteenia: Lantmännen Cerealia on ilmoittanut tehneensä takaisinvedon gluteenittomaksi ilmoitetun tuotteen liian suuren gluteenipitoisuuden vuoksi. Tuote on ”GoGreen kokonaisia tattarisuurimoita” (400 g). Takaisinveto koskee vain tuote-erää, jonka parasta ennen päiväys on 20.12.2017. Tuotetta on ollut myynnissä heinäkuun lopusta 2016 lähtien. Lisätietoa kuluttajille yrityksen kuluttajapalvelusta:
Puhelin: 0800 94 214 (ma–pe klo 10–12.30)
Sähköposti: kuluttajapalvelu.gogreen a lantmannen.com

Joulukuu 2016Ole tarkkana: Kariniemen Kanaset friteeratut kanarenkaat ei ole gluteeniton.
Tuote sisältää vehnästä tehtyä korppujauhoa, se on merkitty elintarvikkeen ainesosatiedoissa lihavoituna eli korppujauho (vehnä). Tuotepakkaus sisältää kanarenkaiden lisäksi kaksi majoneesikastiketta, joista toinen on laktoositon ja gluteeniton, joka on merkitty dippikastikkeen ainesosatietojen lopuksi.

Toukokuu 2016Markkinoille on tullut uusi valmiste nimeltään Gluten Go aiemmin olleiden GlutenEase sekä Colonic Plus -tuotteiden lisäksi. Gluteenia pilkkovia entsyymivalmisteita ei ole tarkoitettu keliakian hoitoon. Keliakian ja ihokeliakian ainoa hoito on gluteeniton ruokavalio.

Marraskuu 2015Rainbow tonnikalatuotteessa vehnäjauhoa

Rainbow Tonnikalaa tomaattikastikkeessa –tuotteen (185/100 g) reseptiikka on muuttunut. Tuote on aikaisemmin sisältänyt tapiokatärkkelystä, mutta nyt tapiokatärkkelys on korvattu vehnäjauholla.

Tapiokatärkkelystä sisältävä tuote soveltuu gluteenittomaan ruokavalioon, mutta vehnäjauhoa sisältävä tuote ei. Myynnissä on tällä hetkellä molemmilla merkinnöillä olevia tuotteita.

Pakkausmerkinnät molemmissa tuotteissa ovat ajan tasalla. Lue aina tuotteen ainesosaluettelo ja tarkista näin tuotteen soveltuvuus gluteenittomaan ruokavalioon.

Koff 1 -olut on edelleen gluteenitonta

Koff I -oluesta on inhimillisen virheen seurauksena pakkausuudistuksen yhteydessä tehty yksi erä etiketillä, josta on puuttunut Gluteenittoman tuotteen merkki. Tuotteen reseptiikkaa ei ole muutettu ja tuote on edelleen gluteeniton. Virhe on tiedostettu Sinebrychoffilla ja Gluteenittoman tuotteen merkki tullaan lisäämään tuotteeseen ensi tilassa.

Gluteenittoman tuotteen merkin käyttöoikeus on myönnetty 20 eri yrityksen yli 280 tuotteelle. Katso kaikki merkin saaneet tuotteet.


Takaisinveto: Metsärannan Ryynäri -tuotteessa gluteenia

Metsärannan Liha vetää takaisin erän Metsärannan Ryynäri -pakkauksia. Tuote on vaarallinen keliaakikoille, sillä se sisältää ohraa.

Ohra on merkitty ainesosaluetteloon, mutta pienessä erässä tuotteita lukee kuitenkin virheellisesti, että tuote olisi gluteeniton. Takaisinvedettävä tuote-erä on vaarallinen keliaakikoille.

Pakkaus on kooltaan 360 grammaa ja sen viimeinen käyttöpäivä -merkintä on ennen 13.11.2015.

Virheellisellä tiedolla olevia Metsärannan Ryynäri -paketin ostajia pyydetään lähettämään ostokuitti ja yhteystiedot osoitteeseen Metsärannan Liha, Metsärannantie 100, 31900 Punkalaidun tai info(at)metsarannanliha.fi. Tuotteen ostohinta hyvitetään.

Tällä sivulla kerrotaan gluteenittomia tuotteita koskevista varoituksista ja tuotemuutoksista.