Hehkuva » Miksi Hehkuva?

Miksi Hehkuva?

Keliakia poikkeaa muista kroonisista sairauksista siinä, että keliakian hoito tapahtuu jokaisessa ruokailutilanteessa. Useita kertoja päivässä, läpi elämän. Siksi keliakia koskettaa ihmisen elämän kokonaisuutta, erityisesti ihmissuhteita.

Hyvinvoinnin tukeminen


Keliaakikot joutuvat tahtomattaan ja varsin usein turhauttaviin, hankaliin ja voimakkaita tunteita herättäviin tilanteisiin. Onkin huomattu, että oikean tiedon saamisen rinnalla myös henkisen ja sosiaalisen hyvinvoinnin tukeminen voi olla keliaakikolle tärkeää.

Lähtökohtana keliaakikko


Hehkuvassa ajatellaan, että keliaakikoiden kokemuksia on turha yrittää väkisin mahduttaa valmiisiin kriisi- tai stressimalleihin - jo siitä syystä, että jokainen keliaakikko on yksilö. Ja suhde keliakiaan muuttuu!

Siksi Hehkuva on olemassa. Projektin lähtökohtana ovat keliakian kanssa elävien kokemukset ja yksilöllisyys, joten keliaakikot itse ovat mukana henkisen hyvinvoinnin aineistojen suunnittelussa ja tuottamisessa alusta lähtien.

Neljän projektivuoden aikana tavoitteenamme on saada aikaan uusia välineitä ja palveluita, joiden avulla keliakiaan sairastuneet voivat jakaa kokemuksiaan sekä saada tukea oman tilanteensa arviointiin ja parantamiseen.

Hehkuva_saapas