Nyt » Uutiset

Dr. Nature tattarikakku (Oy Seege Ab) 
ei sovellu keliakiaruokavalioon

20.5.2011 kirjoittanut Leena Kokko (leena.kokko a keliakialiitto.fi)
Maahantuoja Oy Seege Ab tiedottaa, että Dr. Nature tattarikakku ei sovellu keliakiaruokavalioon. Tuotteen tiedot on jo poistettu Keliaakikolle soveltuvia tuotteita 2011 -luettelon verkkoversiosta.

Huhtikuussa tattarikakun raaka-aineen toimittaja vaihtui ja uusi toimittaja ei voi enää taata tuotteen gluteenittomuutta, kerrotaan Seege-yhtiöstä. Pakkauksessa on ”saattaa sisältää jäämiä vehnästä” -merkintä. Oy Seege Ab kertoo, että se lopettaa tuotteen maahantuonnin kokonaan syksyllä.

Keliaakikoille soveltuvia tuotteita 2011 -luetteloon kootaan vuosittain vähittäiskaupoissa myytäviä, keliaakikoille soveltuvia viljapohjaisia elintarvikkeita. Luettelon tiedot perustuvat valmistajien, maahantuojien sekä pakkaajien Keliakialiitolle toimittamiin tietoihin. Tuotteissa saattaa kuitenkin tapahtua muutoksia luettelon ilmestymisen jälkeen (maaliskuu 2011), kuten nyt tattarikakun osalta.

Keliakialiitto päivittää tuotemuutokset Keliakialiiton verkkosivuilla olevaan luettelon verkkoversioon. Kerromme muutoksista myös verkkosivujemme Uutiset-otsikon ja Varoituksia ja muutoksia tuotteissa -otsikon alla.
[pdf]Gluteenittomia tuotteita 2017, 3769 kb, Päivitetty: 23.03.2017
« takaisin