Nyt » Uutiset

Keliakialiitto mukaan kuluttajaparlamenttiin

6.6.2011 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)
”Kuinka huomioidaan käyttäjänäkökulma terveyspalveluissa? Onko köyhän ja vanhan terveys yhtä tärkeä kuin rikkaan ja nuoren? Pääseekö kuluttaja sairautensa vaatimaan ravitsemusterapeutin ohjaukseen asuinpaikasta riippumatta?”

Keliakialiitto on lähtenyt mukaan rakentamaan Suomeen kuluttajaparlamenttia. Keliakialiiton edustaja osallistui kuluttajaparlamentin kokoontumista valmistelevaan tapaamiseen Kuluttajaliitossa toukokuussa.

Parlamentin perustaa suuri joukko maamme eturivin terveysalan järjestöjä. Parlamentti kokoontuu marraskuussa Helsinkiin keskustelemaan, väittelemään ja äänestämään oman alansa polttavista kysymyksistä.

Kuluttajien ääni kuuluviin

Kuluttajaparlamentti on kuluttajapoliittisesti merkittävien kansalaisjärjestön yhteenliittymä, joka kokoontuu erikseen valittavan teeman ympärille kerran vuodessa. Vuonna 2011 teemana on ”kuluttaja ja terveyspalvelut”. Kuluttajaparlamentti toimii samaan tapaan kuin eduskunnan istunnot, mutta äänestäjinä toimivat kansalaisjärjestöjen edustajat. Kullakin järjestöllä on yksi ääni.

– Toivomme, että tämä on uusi laajennus kuluttajien edunvalvonnalle. Se tähtää kuluttajien näkemyksen huomioimiseen myös julkisissa palveluissa. Kuluttajilla ja kansalaisilla on oikeus terveyteen. Tässä on kuitenkin parantamisen varaa ja siksi teema on aiheenamme, Kuluttajaliiton pääsihteeri Jyrki Konola toteaa.

Konolan mukaan ensimmäisestä kuluttajaparlamentista tulee todellinen kansalaisjärjestöjen voimannäyttö, sillä tätä määrää merkittäviä kansanterveys- ja muita järjestöjä ei voi olla huomioimatta.

Lisätietoja: Kuluttajaliiton pääsihteeri Jyrki Konola p. 050 406 1093


« takaisin