Nyt » Uutiset

Tähtituote 2012 sopii keliaakikoille

9.5.2012 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)
Tähtituote 2012
VALO 24h paahdettu rouhittu pellava + mustikka voitti Tähtituote 2012 -kilpailun. Tuotteen valmistaja on Kauhajoella toimiva Linseed Oy. Voittaja ratkesi asiantuntijaraadin arvioinnin ja yleisöäänestyksen yhteistuloksen perusteella. Voittaja julkistettiin 8.5. Elintarvikepäivässä Helsingin Messukeskuksessa.

VALO 24h -tuotesarjassa hyödynnetään Suomen luonnossa kasvavaa pellavaa ja marjoja. Raati luonnehti voittajaa maukkaaksi ja terveelliseksi sekä pakkausta kauniiksi ja informatiiviseksi.

Keliakialiiton ravitsemusasiantuntija Nanna Puntila toteaa, että voittajatuote on hyvä kuidun ja omega3-rasvahappojen lähde keliaakikoille.

- Rouhe sopii esimerkiksi jugurtin lisäkkeeksi ja leivontaan, Puntila ideoi.

Mukana toinenkin gluteeniton

Tähtituote 2012 -kilpailuun osallistui yhteensä 50 kotimaista tuoteuutuutta. Voittajatuotteen lisäksi finaalissa oli toinenkin gluteeniton tuote, Provena Gluten Free OAT BREAD MIX (gluteeniton kauraleipäseos).

Elintarviketeollisuusliiton vuodesta 1989 järjestämä Tähtituote-kilpailu palkitsee vuosittain yrityksiä onnistuneesta tuotekehityksestä. Kilpailun tavoitteena on lisätä laajasti kaupallistettavien innovatiivisien uutuustuotteiden tunnettuutta ja esitellä tuotekehitystä suomalaisissa yrityksissä.

Elintarviketeollisuusliiton tiedote kilpailusta

« takaisin