Nyt » Uutiset

Keliakiakongressi käynnistyy Helsingissä

6.9.2012 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)
Tänään, torstaina 6.9. alkaa Helsingin Kalastajatorpalla Keliakialiiton ja Tampereen yliopiston keliakiatutkimusryhmän isännöimä nelipäiväinen Better Life for Coeliacs -kongressi, johon osallistuu lähes 300 järjestöjen, tiedemaailman ja yritysten edustajaa 40 maasta.

Keliakiatutkijoita paristakymmenestä maasta kokoontuu omaan tiedekongressiinsa. Esillä ovat muun muassa keliakian uudet hoitomuodot, keliakian aiheuttama kuormitus niin keliakiapotilaalle kuin yhteiskunnalle sekä gluteenisensitiivisyys.

Samanaikaisesti Euroopan keliakialiittojen kattojärjestö (AOECS) pitää vuosikokouksensa oheisohjelmineen, ja myös Euroopan keliakianuoret (CYE) kokoontuvat omaan tapaamiseensa.

Tapahtuma käynnistyy torstai-iltana, kun kongressiväki osallistuu Helsingin kaupungin vastaanotolle ja Pörssitalolla järjestettävälle tervetuliaisillalliselle.

Euroopan keliakianuoret kokkasivat yhdessä

Eurooppalaiset nuoret tapasivat toisensa epävirallisemmin jo eilen, keskiviikkona 5.9. CYE:n ja suomalaisten Keliakianuorten järjestämässä suomalais-eurooppalaisessa kokkausillassa. Uudenmaan Marttojen keittiöllä järjestetyssä tapaamisessa 26 nuorta ympäri Eurooppaa tutustui suomalaisen keittiön erikoisuuksiin.

BLC_alkoi1

- Porukka oli todella innostunutta ja oma-aloitteista. Keliaakikkonuorista huomaa, että he ovat tottuneet laittamaan ruokaa, sanoi kokkausta illan aikana opastanut kotitalousneuvoja Aino Posti Uudenmaan Martoista.

BLC_alkoi3

Ilta huipentui yhdessä nautittuun illalliseen. Tarjolla oli nuorten itse valmistama menu, johon kuului muun muassa sienisalaattia, kalakeittoa, lihapullia, perunamuusia ja karjalanpiirakoita sekä korvapuusteja ja mustikkapiirakkaa jäätelön kera - kaikki tietenkin gluteenittomana.

« takaisin