Nyt » Uutiset

Keliaakikoille soveltuvia joulumakeisia 2012 -lista on julkaistu

9.11.2012 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)
Keliaakikoille soveltuvia joulumakeisia 2012 -listassa on esimerkkejä keliaakikoille soveltuvista joulumakeisista. Tiedot perustuvat valmistajien ja maahantuojien antamiin tietoihin. Tuotetiedot on koottu tuotevalmistajien verkkosivuilta ja listaukset on tarkistettu vielä valmistajien kuluttajapalvelusta.

Listassa olevien tuotteiden lisäksi vähittäiskaupoista löytyy myös muita keliaakikolle soveltuvia tuotteita. Varmista tuotteen gluteenittomuus aina ainesosaluettelosta. Tuotteen ainesosat saattavat muuttua ja uusin informaatio löytyy pakkauksesta.

Jos tuotteen ainesosaluettelossa ei ole mainittu vehnää, ruista, ohraa tai kauraa, eikä tuotteessa ole ”saattaa sisältää…” ‐varoitusmerkintää, tuote on keliaakikolle soveltuva. ”Saattaa sisältää pieniä määriä vehnää” -merkittyjä tuotteita ei suositella säännölliseen käyttöön. Poikkeuksena on Fazerin sininen 200 g -suklaalevy. Tässä suklaalevyssä on ”saattaa sisältää pieniä määriä vehnää” -merkintä. Fazerin mukaan merkintä on tarkoitettu vehnäallergisia varten ja suklaalevyt sopivat keliaakikoille.

Keliaakikoille soveltuvia joulumakeisia 2012


« takaisin