Nyt » Uutiset

Inkeri Kerola Keliakialiiton puheenjohtajaksi

17.11.2012 kirjoittanut Sanna Talsta (sanna.talsta a keliakialiitto.fi)
Inkeri Kerola
Inkeri Kerola

Marja-Leena_liittokokous
Väistyvä puheenjohtaja Marja-Leena Kemppainen palkittiin Keliakialiiton kultaisella ansiomerkillä.
Kansanedustaja Inkeri Kerola Raahesta valittiin Keliakialiiton puheenjohtajaksi järjestön liittokokouksessa Tampereella 17.11.2012. Kerola seuraa puheenjohtajana työhyvinvointikoordinaattori Marja-Leena Kemppaista, joka on luotsannut Keliakialiittoa vuodesta 2001.

Inkeri Kerola on neljännen kauden kansanedustaja. Siviiliammatiltaan Kerola on opettaja. Valtakunnan politiikkaan Kerolan tie kävi Raahen kaupunginvaltuutetun, kaupunginhallituksen jäsenyyden ja sittemmin kaupunginhallituksen puheenjohtajuuden kautta. Järjestökokemusta Kerolalla on useasta järjestöstä.

Kerola on toiminut eduskunnan keliakiaverkostossa sen perustamisesta, vuodesta 2010, lähtien. Kerola tuntee keliaakikon elämän haasteita myös lähipiirinsä kautta. Kerola aloittaa Keliakialiiton puheenjohtajana vuoden 2013 alussa.

- Näen Keliakialiiton tulevaisuuden valoisana. Keliakialiitto on nuori, dynaaminen ja ajan haasteisiin vastaava järjestö. Tärkeitä painopisteitä järjestön työssä ovat tulevaisuudessa muun muassa terveydenhuoltojärjestelmän toimivuuteen vaikuttaminen, keliakian ruokavaliokorvauksen korottaminen ja gluteenittomien tuotteiden tarjonnan lisääminen sekä paikallisten keliakiayhdistysten tukeminen tärkeässä vapaaehtoistyössä, Inkeri Kerola toteaa.

Liittohallitukseen uusia jäseniä

Liittokokouksessa Keliakialiiton liittohallitukseen valittiin erovuoroisista hallituksen jäsenistä uudelleen vuosille 2013–2014 Raija Kuisma Varkaudesta ja Tarja Karjalainen Kajaanista. Uutena hallitukseen valittiin Tuire Ilus Tampereelta, Anni Panula-Ontto-Suuronen Mikkelistä ja Pekka Sedig Vaasasta.

Muina hallituksen jäseninä jatkavat vuonna 2013 Sirpa Salonen Helsingistä, Eija Aaltonen Pyhtäältä, Eero Mattila Raumalta, Marja Heikkilä Tampereelta ja Riitta Hautaniemi Rovaniemeltä. Liittokokouksessa hyväksyttiin toimintasuunnitelma ja talousarvio vuodelle 2013.

« takaisin