Nyt » Uutiset

Keliakialiitto avaa keliaakikoille oman 
vertaistuen kanavan, keskustelufoorumin

28.8.2009 kirjoittanut Leena Kokko (leena.kokko a keliakialiitto.fi)
Keliakialiitto avaa keliakiaviikolla (31.8.-6.9.2009) jäsenilleen oman vertaistuen kanavan, keskustelufoorumin. Foorumilla keliaakikot pääsevät vaihtamaan kokemuksia ja tietoja sekä keskustelemaan ja kysymään toisilta mieltään askarruttavista asioista.

Keliakia on sairaus, jonka ainoa hoito ja lääke on gluteeniton ruokavalio. Sitä on noudatettava läpi koko elämän. Kun ”lääke” löytyy ruokakaupoista ja ravitsemispalveluista, keliaakikolle ovat tärkeitä esimerkiksi vinkit mistä jotakin tiettyä tuotetta löytyy tai mistä keliaakikko saa maukasta ja varmasti gluteenitonta syötävää.

Valtakunnallista keliakiaviikkoa vietetään 14. kerran teemalla ”Pastat sekaisin?”. Keliakiaviikolla Keliakialiitto lähestyy ravintoloita muistuttaen, että on ravintolan hyvää asiakaspalvelua valmistaa keliaakikoille ja muille erityisruokavalioasiakkaille turvallista ruokaa. Keliakiaviikon tavoitteena on päivittää ravitsemisalan ammattilaisten keliakiatietämystä sekä vaikuttaa gluteenittomien tarjottavien valikoimiin ja turvallisuuteen.


« takaisin