Nyt » Uutiset

Vuoden Keliakiateko 2009 -tunnustus
Kainuun keliakiayhdistykselle

14.11.2009 kirjoittanut Leena Kokko (leena.kokko a keliakialiitto.fi)
Kainuun keliakiayhdistys ja Keliakiateko 2009
Kainuun keliakiayhdistyksen edustajat ottivat vastaan Vuoden 2009 keliateko -tunnustuksen Keliakialiiton liittokokouksessa Tampereella.
Vuoden keliakiateko -tunnustus on myönnetty Kainuun keliakiayhdistyksen toteuttamalle gluteenittoman ruoanlaiton ja leivonnan kurssisarjalle ”Opastusta gluteenittomaan ruokavalioon Kainuussa”.

Kainuun keliakiayhdistys järjesti kuluvan vuoden keväällä gluteenittoman ruoanlaiton ja leivonnan kurssien sarjan kahdeksalla eri paikkakunnalla ympäri Kainuuta. Kurssit olivat kahden illan mittaisia ja opetuksesta vastasivat Kainuun Martat. Kurssit järjestettiin yhteistyössä Kainuun Allergia- ja Astmayhdistyksen kanssa, ja ne oli suunnattu myös vilja-allergisille sekä ruokahuollon ammattilaisille. Kursseille saatiin OK-opintokeskuksen tukea.

Kilpailuraati kiittää Kainuun yhdistystä yhdistyksen kokoon nähden ainutlaatuisesta ja mittavasta ponnistuksesta. Ruokakursseja on keliakiayhdistyksissä järjestetty aiemminkin, muttei näin suuressa mittakaavassa suhteessa yhdistyksen kokoon. Kurssit toteutettiin ammattimaisella otteella niin suunnittelusta, yhteistyön sopimisesta kuin viestinnästä aina toteutukseen ja raportointiin saakka.

Teko toimii monella tasolla – tilaisuudet toimivat mm. mainiona vertaistuen areenana, perustelee raati. Lisäksi tilaisuuksiin osallistui myös ammattilaisia, jolloin ne toimivat myös koulutuksena heille. Mukana oli laaja joukko yhteistyökumppaneita, ja asiasta uutisoitiin näyttävästi paikallisessa mediassa. Voit tutustua vuoden keliakiatekoon Keliakia-lehden (3/09) artikkelissa.

Kilpailussa myönnettiini myös kaksi kunniamainintaa. Kunniamaininnan saivat Uudenmaan keliakiayhdistys yhdistyksen tuottamista uusista esitteistä ”Uusi tilanne elämässä” ja ”Yhdistys- ja vertaistoiminta” sekä Seinäjoen seudun keliakiayhdistys keliakiateollaan Muistilista keliakiasta ja gluteenittomasta ruoanvalmistuksesta.

Vuoden keliakiateko -tunnustus myönnettiin nyt toisen kerran. Keliakialiiton kilpailulla halutaan palkita keliakiayhdistysten tekemää työtä. Kilpailuun tuli tällä kertaa viisi ehdotusta.

Vuoden keliakiateko -kilpailun kriteerit ovat: teon uutuusarvo, vaikuttavuus, merkittävyys keliaakikkojen kannalta, levitettävyys, teon tarjoamat osallistumis-, aktivoitumis- ja sitoutumismahdollisuudet sekä vaikutukset yhteistyön lisääntymiseen eri tahojen kanssa.


« takaisin