Nyt » Uutiset

Geneetikko, FT Katri Lindfors 
on Vuoden 2009 keliakiatutkija

14.11.2009 kirjoittanut Leena Kokko (leena.kokko a keliakialiitto.fi)
Katri Lindfors
Geneetikko, FT Katri Lindfors Tampereelta on valittu Vuoden 2009 keliakiatutkijaksi. Keliakialiitto valitsee vuosittain vuoden keliakiatutkijan ja jakaa apurahoja keliakiatutkimukseen. Valinta julkistettiin Keliakialiiton syyskokouksessa Tampereella 14.11.2009.

Lindfors on syntynyt Tampereella ja suorittanut filosofian maisterin tutkinnon Turun yliopistossa vuonna 1998. Tämän jälkeen hän toimi tutkijana Tampereen yliopistossa. Lindforsin lastentautiopin ja molekyylibiologian alaan kuuluva väitöskirja valmistui v. 2004. Väitöskirjan jälkeen hän on tehnyt keliakiaan liittyvää perustutkimusta Tampereen keliakiatutkimusryhmässä yhteistyössä johtavien kotimaisten ja ulkomaisten keliakiatutkijoiden kanssa."

Tällä hetkellä Lindfors toimii Suomen Akatemian myöntämällä rahoituksella post doc -tutkijatohtorina. Lindfors vastaa perustutkimuksen ja soveltavan perustutkimuksen linjauksista. Hänen oma tutkimusalansa liittyy keliakiavasta-aineiden biologiseen funktioon ja merkitykseen taudinaiheuttajamekanismeissa.

Keliakiatutkijapiireissä Katri Lindforsista todetaan, että hän on aktiivinen, nouseva keliakiatutkijatähti.


« takaisin