Nyt » Uutiset

Jäsenmatka ihastuttavaan Itävaltaan 28.6. - 4.7.2010

8.12.2009 kirjoittanut Leena Kokko (leena.kokko a keliakialiitto.fi)
Keliakialiitto järjestää ensi kesänä jo perinteisen matkan Itävaltaan ja Saksaan. Itävallassa majoitutaan Ischglin kylässä hotelli Goldener Adlerissa, jossa on loistava gluteeniton puolihoito (runsas aamiaispuffet tuoreine omatekoisine leipineen ja herkkuineen sekä viiden ruokalajin gourmet-illallinen). Perhehotellin johtaja Hermine Kurz on itsekin keliaakikko. Hotellin ravintola on tarjonnut gluteenittomia palveluja yli 30 vuoden ajan. Matkan alussa tutustumme mahtaviin Ludvig II:n linnoihin Saksan puolella ja majoitumme idyllisessä Fussenin kaupungissa. Matkanjohtajina toimivat Minnaleena Ollanketo Keliakialiitosta ja Harri Paltila Matka-Vekasta.

Matkalle voi ilmoittautua Matka-Vekka Oy/ryhmä­matkat, p. 0201 204818 tai 0201 204821. Varaukset viimeistään 31.1.2010 mennessä Matka-Vekkaan.

Lisätietoja matkasta antaa Matka-Vekasta Erkki Karjalainen, ryhmamyynti.tampere @ matka-vekka.fi tai Keliakialiitosta Minnaleena Ollanketo p. (08) 372 442, 050 351 6499 tai pohjoissuomi @ keliakialiitto.fi.

Lisäksi neljä keliaakoille räätälöityä matkaa

– Keliakialiitto järjestää vuosittain yhden matkan Itävaltaan, mutta enempään liiton rahkeet eivät riitä, toteaa toiminnanjohtaja Leila Kekkonen Keliakialiitosta.

– Matkojen järjestäminen ei myöskään ole Keliakialiiton perustehtävä. Siksi liitto on parin viime vuoden aikana etsinyt kumppaneita sellaisista matkatoimistoista, jotka olisivat halukkaita räätälöimään matkoja keliaakikkoryhmille.

Ensi vuonna kolme matkatoimistoa järjestää matkoja, joiden suunnittelussa on otettu huomioon keliaakikon erityistarpeita. Uutena yhteistyökumppanina aloittaa TrioTravels, joka järjestää pelkästään räätälöityjä matkoja ryhmille. Yhteistyötä jatketaan myös Matka-Vekan ja Matkapoikien kanssa.

Tarjolla vuonna 2010 on kaiken kaikkiaan viisi matkaa: edullinen kylpylämatka Viroon helmikuussa, elämysretki satujen saarelle Islantiin huhtikuussa, Keliakialiiton matka Itävaltaan kesäkuussa sekä elokuussa koko perheen retki Visbyhyn ja risteily m/s Kristina Reginalla Pietariin. Tarkemmin näistä matkoista Keliakia-lehdessä 5/09.


« takaisin