Nyt » Uutiset

Keliakialiitto myönsi Gluteenittoman palvelun merkit Lappeenrantaan ja Nurmekseen

9.11.2017 kirjoittanut Kaisa Järvelä (kaisa.jarvela a keliakialiitto.fi)
Porokylän leipomo
Marjo Pankko toimii Nurmeksessa Porokylän leipomon Kahvila-leipomomyymälän vastaavana.


Ravintola Centre
Ravintola Centre on lappeenrantalainen perheyritys, jossa ovat mukana Arttu, Sanna ja Jari Pyy. Sanna on itsekin keliakiaakikko, joten gluteenittomuus on osa perheen elämää.
Keliakialiitto on myöntänyt kahdelle uudelle yritykselle Gluteenittoman palvelun merkin käyttöoikeuden. Merkin saavat Porokylän leipomon Kahvila-leipomomyymälä Nurmeksessa ja Ravintola Centre Lappeenrannassa. Merkin saaneita yrityksiä on nyt koko maassa kuusi.

Keliakialiitto julkaisi Gluteenittoman palvelun merkin vuosi sitten. Vastaavanlainen merkki on käytössä monessa Euroopan maassa, ja sen avulla on tarkoitus helpottaa gluteenitonta ruokavaliota noudattavien ruokailua kodin ulkopuolella.

- Gluteenittoman palvelun merkki on osoitus ravintolan tai kahvilan gluteenittomasta osaamisesta. Merkin saaneet yritykset valmistavat ja tarjoavat luotettavasti gluteenittomia annoksia. Olemme erittäin iloisia uusien merkkien myöntämisestä, sanoo tuoteasiantuntija Marjo Jokinen Keliakialiitosta.

Porokylän leipomo on valmistanut gluteenittomia tuotteita vuodesta 2014 asti. Nurmeksen Kahvila-leipomomyymälässä on tarjolla gluteeniton keittolounas, gluteenitonta leipää ja gluteenitonta kahvileipää.

- Haluamme tarjota mahdollisimman monelle sopivan lounasvaihtoehdon. Gluteenittoman palvelun merkki on osoitus siitä, että meillä on turvallista lounastaa, iloitsee Nurmeksen Kahvila-leipomomyymälän väki.

Ravintola Centre on toiminut perheyrityksenä Lappeenrannan keskustassa reilun vuoden ajan. Arkipäivisin ravintola on lounasravintola ja iltaisin tilausravintola. Noin 90 prosenttia tarjottavasta ruoasta on gluteenitonta.

- Tavoitteenamme on tehdä näyttävää ja maistuvaa ruokaa. Teemme kaikki gluteenittomat leivonnaiset itse. Merkki on meille tärkeä lisäarvo, kertovat yrittäjät, isä Jari ja poika Arttu Pyy.

Gluteenittoman palvelun merkin saaneet yritykset
Lue lisää gluteenittoman palvelun merkistä


« takaisin