Nyt » Uutiset

Keliakia2010-messut 11.-12.6. 
tarjoavat läpileikkauksen keliakia-alasta

1.6.2010 kirjoittanut Leena Kokko (leena.kokko a keliakialiitto.fi)
Keliakia2010-messut ovat vuoden 2010 suurin keliakiatapahtuma, joka järjestetään 11.–12. kesäkuuta Tampereella, Tampere-talossa. Keliakia2010-messut kokoavat alan keskeisimmät toimijat ja tarjoavat hyvän läpileikkauksen alan nykytilasta. Messuilla on ainutlaatuinen tilaisuus hankkia kerralla ajantasaiset perustiedot keliakiasta ja sen hoidosta sekä tutustua keliaakikoille soveltuviin tuotteisiin, niiden valmistajiin ja maahantuojiin.

Keliakian ainoa hoito on elinikäinen tarkka ruokavalio. Siksi tieto keliakiasta, sen hoidosta ja tuotteista on tärkeää keliaakikoille ja heidän läheisilleen, mutta myös ammatikseen ruokaa valmistaville, sillä keliaakikkoasiakas on tuttu ruokavieras ravintoloille ja kahviloille. Tiedot tuotteista muuttuvat, joten tietoja on päivitettävä jatkuvasti. Messut tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden myös maistella ja vertailla gluteenittomia tuotteita, jolloin osaa valita vierailleen tai asiakkaalleen erilaisia vaihtoehtoja.

Messujen ensimmäinen päivä (perjantai 11.6.) on tarkoitettu ammattilaisille, jotka työssään ovat tekemisessä keliakian ja gluteenittomien tuotteiden kanssa sekä kansainvälisille vieraille. Perjantaina voi tutustua gluteenittomien tuotteiden tarjontaan näyttelyalueella sekä päivittää keliakiatietoja tietotorilla ja aamupäivän luennoilla. Luennot ovat perjantaina englanniksi, koska päivä tuotetaan yhteistyössä Helsingin yliopiston viljateknologian laitoksen tiedesymposiumin kanssa. Päivä tarjoaa ammattilaisille myös erinomaisen mahdollisuuden tutustua rauhassa gluteenittomien tuotteiden valmistajiin ja palveluiden tuottajiin ja verkottua.

Yleisöpäivänä (lauantaina 12.6.) on tarjolla monipuolinen luento-ohjelma kahdessa salissa, tieto-iskuja ja laaja näyttelyalue. Lauantaina kuullaan lähes kaksikymmentä keliakiaan, keliakia¬ruoka-valioon, gluteenittomiin tuotteisiin ym. liittyviä korkeatasoisia asiantuntijaluentoja. Tietoa on tarjolla myös terveellisestä ravitsemuksesta ja elämänilosta voimavarana. Luennoitsijoina on tunnettuja nimiä mm. kansainvälisesti arvostettu keliakiatutkija, Tampereen keliakiatutkimus-ryhmän johtaja, professori Markku Mäki, ravitsemusasiantuntija Patrik Borg, toimittaja Maarit Tastula ja taiteilija Aira Samulin. Sorsapuistosalissa keliaakoille soveltuvien tuotteiden valmistajat esittelevät, maistattavat ja myyvät tuotteitaan.

Luvassa on tiivistä tunnelmaa. Edellisillä keliakiamessuilla vuonna 2007 kävijöitä oli yli 2 500. Heistä valtaosa oli eri puolilta Suomea saapuneita keliaakikoita.

Messuohjelmaan voi tutustua tässä.
[pdf]Keliakia2010-messujen käsiohjelma, 339 kb, Päivitetty: 01.06.2010


« takaisin