Nyt » Uutiset

Vuoden gluteeniton tuote ja Vuoden gluteeniton yritys 
julkistetaan Keliakia2010-messuilla 12.6.2010

2.6.2010 kirjoittanut Leena Kokko (leena.kokko a keliakialiitto.fi)
Keliakia2010-messut 12.6.2010
Keliakia2010-messuilla julkistetaan Vuoden gluteeniton yritys ja Vuoden gluteeniton tuote -kilpailujen voittajat. Valitsijaraadin perustelut ja voittajien kommentit kuullaan Tampere-talossa lauantaina 12.6. klo 10.00.

Keliakia2010-messut ovat vuoden 2010 suurin keliakiatapahtuma, joka järjestetään 11. – 12. kesäkuuta Tampereella, Tampere-talossa. Keliakia2010-messut kokoavat alan keskeisimmät toimijat ja tarjoavat hyvän läpileikkauksen alan nykytilasta.


Messujen yksi tavoite on lisätä eri toimijoiden yhteistyötä ja auttaa yrityksiä ja palveluntuottajia verkostoitumaan. Messut tarjoavat yrityksille myös suoran kontaktin kuluttajiin ja ravitsemis- ja terveydenhuollon ammattilaisiin.

Messujen ensimmäinen, ammattilaisille tarkoitettu päivä tuotetaan yhteistyössä Helsingin yliopiston viljateknologian laitoksen kansainvälisen tiedesymposiumin kanssa. Lauantai 12.6. on yleisöpäivä.

Päivitä tiedot keliakiasta ja gluteenittomista tuotteista

Keliakia-messuilta voi hankkia ajantasaiset tiedot keliakiasta ja sen hoidosta. Messupäivänä saa myös tietoa gluteenittomista tuotteista ja vinkkejä gluteenittomaan leivontaan ja ruoanvalmistukseen. Gluteenittomia tuotteita pääsee myös maistelemaan ja tuotteita voi ostaa messuilta.

Ovatko keliakian salat selvinneet?

Tätä pohtii Keliakia2010-messuilla lauantaina 12.6. professori Markku Mäki, yksi maailman johtavista keliakiatutkijoista. Keliakia on koko elimistön sairaus, kertoo alustuksessaan dosentti Pekka Collin. Ihottumaa ja kutinaa, mikä vaivaa? Tätä selvittää messuilla LT Teea Salmi.

Uutuutena tietotori

Messuilla on uutuutena ravitsemuksen tietotori. Tietotorilla voi kuunnella 10–20 minuutin pituisia ravitsemusterapeuttien luentoja.

Tietotorin luennot ovat perjantaina 11.6. näyttelyalueen aukioloaikana klo 12–16. Aiheina: Gluteeniton-termin merkitys muuttuu, Keliakia ei ole vilja-allergiaa, Ainesosaluettelo, avain gluteenittomaan maailmaan, Pastat järjestyksessä - kuinka välttää kontaminaatiot keittiössä ja Miten loihdin herkullisia gluteenittomia ruokia ja leivonnaisia

Lauantaina tietotori toimii klo 10.30 alkaen. Lauantain luentoaiheet: Kuitua koneeseen – vatsa toimimaan, Luusto lujaksi – muista kalsium ja D-vitamiini, Teff, kvinoa ja amarantti – laajenna makuvalikoimaasi, Finnairin gluteenittomat palvelut, Mistä näitä kiloja oikein ropisee?


« takaisin