Nyt » Uutiset

Ovatko keliakian salat selvinneet?

3.6.2010 kirjoittanut Leena Kokko (leena.kokko a keliakialiitto.fi)
Keliakia2010-messut 12.6.2010
Tätä pohtii Keliakia2010-messuilla Tampereella lauantaina 12.6. professori Markku Mäki, yksi maailman johtavista keliakiatutkijoista. Keliakia on koko elimistön sairaus, kertoo alustuksessaan dosentti Pekka Collin. Ihottumaa ja kutinaa, mikä vaivaa? Tätä selvittää messuilla LT Teea Salmi. Keliakia2010-messut ovat vuoden 2010 suurin keliakiatapahtuma, joka järjestetään 11. – 12. kesäkuuta Tampere-talossa.

Keliakia-messuilta voi hankkia tuoreimmat tiedot keliakiasta ja sen hoidosta, tarjolla on luentoja ja tietoiskuja. Messuilla saa myös tietoa gluteenittomista tuotteista ja vinkkejä gluteenittomaan leivontaan ja ruoanvalmistukseen. Gluteenittomia tuotteita pääsee myös maistelemaan ja tuotteita voi ostaa messuilta mukaansa.

Lounaalle ja kahville gluteenittomasti

Keliakiamessuilla ravintola- ja kahvilapalvelut toimivat gluteenittomasti, joten keliaakikkokin saa kerrankin olla lomalla keliakiasta. Lauantaina herkuttelukeidas on Cafe Solo. Messukahvila Sopraanossa on aitoa messutunnelmaa, kun haluaa poiketa pikaisesti kahville. Ravintola Fuugasta saa gluteenitonta ruokaa lounasaikaan klo 11 -15.

Koko perhe messuille

Lauantaina 12.6. Keliakia 2010-messuille voi tulla koko perheen kanssa. 2-7-vuotiaat lapset voi jättää maksulliseen hoitoon lastenhoitopisteeseen. Isommat lapset voivat viettää aikaa Mininukkariosastolla askarrellen, piirrellen ja muuten touhuten.

TV:stä tuttuja

Myös TV:stä tutut Aira Samulin, Maarit Tastula ja Patrik Borg esitelmöivät Keliakia 2010-messuilla.

Messujen ensimmäinen, ammattilaisille tarkoitettu päivä tuotetaan yhteistyössä Helsingin yliopiston viljateknologian laitoksen kansainvälisen tiedesymposiumin kanssa. Lauantai 12.6. on yleisöpäivä.

« takaisin