Nyt » Uutiset

Keliakia2010 -messut avautuvat tänään

11.6.2010 kirjoittanut Leena Kokko (leena.kokko a keliakialiitto.fi)
[pdf]Keliakia2010-messujen käsiohjelma, 339 kb, Päivitetty: 01.06.2010
Keliakia2010-messut avautuvat ammattilaisille tänään 11.6. Ammattilaisille suunnattu päivä tuotetaan yhteistyössä Helsingin yliopiston viljateknologian laitoksen kansainvälisen tiedesymposiumin kanssa. Lauantaina 12.6. messut avautuvat suurelle yleisölle klo 9.


Keliakia2010-messut kokoavat alan keskeisimmät toimijat ja tarjoavat hyvän läpileikkauksen alan nykytilasta. Messuilla voi tutustua gluteenittomiin tuotteisiin, maistella ja ostaa tuotteita. Lisäksi messuilta saa tuhdin tietopaketin keliakiasta ja sen ruokavaliohoidosta sekä käytännön vinkkejä gluteenittomaan leivontaan ja ruoanvalmistukseen.

Keliakia2010-messuilla julkistetaan Vuoden gluteeniton yritys ja Vuoden gluteeniton tuote -kilpailujen voittajat. Valitsijaraadin perustelut ja voittajien kommentit kuullaan Tampere-talossa lauantaina 12.6. klo 10.00.

Messujen uutuutena toimii tietotori, jonka vartin mittaiset tietoiskut täydentävät luento-ohjelmaa. Tietotorin infopisteessä voi myös kysyä keliakian ruokavaliohoitoon liittyvistä asioista Keliakialiiton ravitsemusterapeuteilta.

Yleisöpäivänä (lauantaina 12.6.) on tarjolla monipuolinen luento-ohjelma kahdessa salissa, tietoiskuja ja laaja näyttelyalue. Lauantaina kuullaan lähes kaksikymmentä keliakiaan, keliakiaruokavalioon, gluteenittomiin tuotteisiin ym. liittyviä korkeatasoisia asiantuntijaluentoja. Tietoa on tarjolla myös terveellisestä ravitsemuksesta ja elämänilosta voimavarana. Luennoitsijoina on tunnettuja nimiä mm. kansainvälisesti arvostettu keliakiatutkija, Tampereen keliakiatutkimusryhmän johtaja, professori Markku Mäki, ravitsemusasiantuntija Patrik Borg, toimittaja Maarit Tastula ja taiteilija Aira Samulin. Sorsapuistosalissa keliaakoille soveltuvien tuotteiden valmistajat esittelevät, maistattavat ja myyvät tuotteitaan.

« takaisin