Nyt » Uutiset

Keliakialiitolle uudet verkkosivut

14.5.2009 kirjoittanut Leena Kokko (leena.kokko a keliakialiitto.fi)
Keliakialiiton verkkosivut on täydellisesti uusittu. Uusien verkkosivujen värimaailma ja visuaalinen ilme noudattavat Keliakialiiton vuonna 2007 käyttöön ottamaa graafista linjaa ja sen oranssi-keltaista värimaailmaa. Myös sivuston rakenne ja sisältö ovat täysin muuttuneet. Sivusto on entistä selkeämpi ja monipuolisempi, ja asiat löytyvät sieltä aikaisempaa helpommin. Uusiin verkkosivuihin pääsee tutustumaan 16.5.2009 lähtien vanhassa tutussa osoitteessa http://www.keliakialiitto.fi.

Keliakialiiton verkkosivu-uudistus toteutetaan kahdessa vaiheessa. Ensimmäisessä vaiheessa on uudistettu yleiset verkkosivut, joilta löytyy perustieto keliakiasta ja sen ruokavaliohoidosta. Sivustolla on myös vinkkejä ja ohjeita keliaakikoille ja heidän läheisilleen mm. siitä, miten löytää ja valmistaa gluteenitonta tarjottavaa, miten selvitä matkoilla jne. Sivuilta voi hakea nykyistä helpommin mm. tuoreimmat tiedot uusista tuotteista tai tietoja tuotevaroituksista, tulevista kursseista ym. Sivuilla kerrotaan myös keliakiamessuista ja gluteenittoman tuotteen merkistä. Sivustolla on myös terveydenhuollon ammattilaisille suunnattua perusteellisempaa tietoa sairaudesta.

Verkkosivujen uusi ilme on visuaalisesti raikas. Sivujen rakenne on entistä selkeämpi ja monipuolisempi, jolloin asiat on entistä helpompi löytää. Sivuja kehitetään käyttäjien palautteen perusteella.

Keliaakikoiden oma keskustelufoorumi avataan syksyllä

Uudistuksen toisessa vaiheessa syksyllä 2009 otetaan käyttöön jäsenistölle ja liiton organisaation sisäiseen käyttöön tarkoitetut ekstranetpalvelut, joita Keliakialiitolla ei ole aikaisemmin ollut. Osana tätä uudistusta keliaakikoille avataan myös oma keskustelufoorumi, jota on kovasti toivottu.
Nämä palvelut avataan Keliakiaviikolla 2009, elo-syyskuun vaihteessa.

Keliakialiiton verkkosivuilla kävijöiden määrä on lisääntynyt voimakkaasti. Vuonna 2008 vanhojen sivujen laskuriin ehti kertyä vierailuja yli 220 000.

Liiton sivuja käytetään paljon tiedon hankintaan. Käyttäjäryhmiä ovat keliaakikoiden lisäksi heidän läheisensä, keliakiaa itsellään epäilevät, alan opiskelijat, opettajat, toimittajat, terveydenhuollon ja ravitsemisalan ammattilaiset sekä liiton yhteistyöverkostot.

Verkkopalvelun visuaalinen ilme ja käyttöliittymä on toteutettu yhteistyössä Uusmediatoimisto Verkkovaraanin kanssa.
Uudistus on tehty Raha-automaattiyhdistyksen projektirahoituksella. Projektiin liittyy myös Keliakialiiton jäsenrekisterin ja taloushallinnon järjestelmien uudistaminen.« takaisin