På svenska » Material för celiakiker

Material för celiakiker

RestaurangkortVarför är celiakikerna så noga med att få veta vad maten inhåller? Härifrån kan du ladda ett restaurangkort som du kan lämna till en restaurang eller café nära dig.

[pdf]Restaurangkort, 189 kb, Päivitetty: 26.08.2014Patientbroschyrer[pdf]Celiaki och hudceliaki, 207 kb, Celiaki och hudceliaki, Päivitetty: 26.08.2011

[pdf]Celiaki hos barn, 187 kb, Celiaki hos barn, Päivitetty: 23.03.2012Barn med celiaki i dagvårdenDå ett dagvårdsbarn konstateras ha celiaki eller ett barn med celiaki kommer till dagvårdsplatsen kan det råda osäkerhet om hur man ska lyckas med att tillhandahålla glutenfri kost. Denna broschyr innehåller tips om hur man ordnar med en glutenfri kost för barn med celiaki.
[pdf]Barn med celiaki i dagvården, 63 kb, Päivitetty: 08.08.2016


En elev med celiaki i skolanNär någon av skolans elever konstateras ha celiaki, eller när en ny elev med celiaki börjar på skolan, är det skäl att säkerställa och komma överens om vissa frågor kring skolbespisningen för att få vardagen att löpa smidigt. Det är inte svårt att följa en glutenfri diet bara man ser till att vissa grundläggande saker är i ordning. I denna broschyr har vi sammanställt råd om hur man följer en glutenfri diet i skolan.
[pdf]En elev med celiaki i skolan, 68 kb, Päivitetty: 08.08.2016


Keliaakikko kotitalousopetuksessa

Omslaget till guiden Celiakipatienten i hälsovården

Keliaakikko ruokaostoksilla
Hur hittar man passande produkter för glutenintoleranta? Att handla glutenfritt i mataffären

KatarinaKlemets

Näringsterapeut Katarina Klemets, HUS: "Glutenfri diet och glutenfria produkter"
[pdf]Katarina_Klemets_GlutenfriaLivet2016, 1287 kb, Päivitetty: 14.02.2017