Gluteenittomat hiilarit kuntoon! kurssi 1 tyypin diabetesta ja keliakiaa sairastaville nuorille aikuisille

Gluteenittomat hiilarit kuntoon! viikonloppukurssi on tarkoitettu tyypin 1 diabetesta sairastaville nuorille aikuiskeliaakikoille (18 – 30 v.).

Perjantai-iltapäivästä sunnuntai-iltapäivään kestävän tapaamisen aikana harjoitellaan keliakian ja tyypin 1 diabeteksen hoidon yhteensovittamista yhdessä vertaisten kanssa.

Kurssi tarjoaa:

• Mahdollisuuden tavata muita, joilla on, sekä tyypin 1 diabetes, että keliakia
  • Tietoa gluteenittomista hiilihydraateista
  • Tukea omahoitoon kahden sairauden kanssa
  • Irtioton arjesta ja virkistystä

Kurssi järjestetään yhteistyössä Diabetesliiton kanssa. Kurssilla on mukana kuntoutuksen asiantuntija Keliakialiitosta, diabeteshoitaja Diabetesliitosta sekä ravitsemusterapeutit Keliakialiitosta ja Diabetesliitosta.

Kurssille valitaan 16 osallistujaa. Kurssilla on täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen ja iltapala) ja majoitus 2 hengen huoneissa mukavuuksin. Kurssin omavastuuhinta on 80 €.

Kurssien järjestäminen vahvistuu, kun STM vahvistaa rahoituksen vuoden 2021 kursseille.

Ilmoittautuminen

Kurssille haetaan sähköisesti täyttämällä kurssihakemus 22.2.2021 mennessä. Ilmoitamme valinnoista kaikille hakijoille hakuajan umpeuduttua.

Lisätietoja

Kuntoutuksen asiantuntija Nanna Puntila, Keliakialiitto, kuntoutus@keliakialiitto.fi tai
p. 03 254 1323 ja kurssisihteeri Marika Bruun,
marika.bruun@diabetes.fi tai p. 050 3106610