Syksyn kynnyksellä, pitkään sairastaneiden (10+ vuotta) kurssi Peurungassa

Syksyn kynnyksellä -pitkään keliakiaa sairastaneiden sopeutumisvalmennuskurssilla Kylpylähotelli Peurungassa Laukaassa käsitellään keliakiaa sairautena, terveellisen gluteenittoman ruokavalion koostamista ja lisätään gluteenittomien tuotteiden tuntemusta. Tiedon ohessa saat lisää voimavaroja ja tsemppiä elinikäisen sairauden kanssa elämiseen ja pääset jakamaan kokemuksia toisten keliakiaa pitkään sairastaneiden kanssa virkistäytymistä unohtamatta.

Kurssille kannattaa hakeutua, jos haluat lisätietoa keliakiasta, koet haasteita gluteenittoman ruokavalion noudattamisessa ja haluat kuulla muiden keliaakikkojen kokemuksia sekä jakaa omiasi.

Kurssi on maksuton lukuun ottamatta 65 euron omavastuuta koko kurssin ajalta. Kurssiin sisältyy täysihoito (aamiainen, lounas, päivällinen) ja yöpyminen 2 hengen huoneessa. Kelan matkaomavastuu on 25 euroa per suunta (2019). Kelan matkakorvauksen saamiseksi vaaditaan lääkärin kirjoittama A-, B-, C- tai D-lausunto tai vapaamuotoinen lähete, josta ilmenee sopeutumisvalmennuskurssin tarpeellisuus. Todistus liitetään matkakorvaushakemukseen, eli sitä ei lähetetä Keliakialiittoon.

Kurssin ajalta voit tarvittaessa hakea ansionmenetyksen korvauksena Kelan kuntoutusrahaa (työssä käyvät), jossa on yksi omavastuupäivä.

Kurssille valitaan 16 henkilöä.

Hakuaika on päättynyt 19.6.20.