Gluteenittoman palvelun merkki tuo yritykselle lisäarvoa

Gluteenittoman palvelun merkin käyttöoikeutta voi hakea ravintola tai kahvila, joka osaa ja haluaa ottaa tarjonnassaan huomioon gluteenitonta ruokavaliota noudattavien asiakkaiden tarpeet ja haluaa kertoa osaamisestaan asiakkaille.

Gluteenitonta ruokavaliota noudattava asiakas arvostaa ravintolaa tai kahvilaa, jossa hän voi luottaa siihen, että saa varmasti gluteenitonta syötävää. Hän tuo ravintolaan tai kahvilaan mukanaan myös koko seurueensa, keskimäärin 2–3 lisäasiakasta.

Merkin käyttöoikeuden saamiseksi yrityksen on täytettävä myöntämiskriteerit, jotka koskevat gluteenittomuuden toteutumista yrityksen toiminnassa. Gluteenittoman palvelun merkin käyttöoikeus on luvanvarainen ja maksullinen. Käyttöoikeutta haetaan Keliakialiitosta.

Lue lisää ojeistusta merkin hakemisesta!

Gluteenittoman palvelun merkki:

• tuo esille yrityksen gluteenittoman osaamisen
  • auttaa yritystä erottumaan joukosta
  • auttaa asiakasta valitsemaan ravintolan tai kahvilan
  • lisää luottamusta yrityksen gluteenittomia palveluja kohtaan.

Gluteenittoman palvelun merkin käyttöoikeuden saaneet

Keliakialiitto on myöntänyt yhdeksälle suomalaiselle yritykselle Gluteenittoman palvelun merkin käyttöoikeuden. Merkki on Suomessa vielä uusi verrattuna esimerkiksi Gluteenittoman tuotteen merkkiin. Ensimmäiset yritykset pääsivät käyttämään Gluteenittoman palvelun merkkiä huhtikuussa 2017.

Tutustu Gluteenittoman palvelun merkin saaneisiin yrityksiin.

Mistä tietää, mille yritykselle on myönnetty Gluteenittoman palvelun merkki?

• Merkki ravintolan tai kahvilan ovessa
  • Tieto käyttöoikeudesta ravintolan tai kahvilan verkkosivuilla ja muissa markkinointikanavissa
  • Merkki ravintolan tai kahvilan ruokalistassa – helpottaa gluteenittomien annosten valintaa
  • Tieto merkin saaneista ravintoloista ja kahviloista laajasti Keliakialiiton eri viestintäkanavissa