Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.
Tällä sivustolla käytetään evästeitä
Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.
Evästeasetuksesi on tallennettu.
Tämän sisällön näyttäminen edellyttää seuraavan evästetyypin hyväksymistä: {category}.
Artikkeleita gluteenittomuudesta
Tälle sivulle on nostettu Gluteeniton elämä -lehdessä olleita henkilöhaastatteluja ja muita artikkeleja.
Kansanedustaja Olga Oinas-Panuma: "Joskus mietin, kerronko ruokavaliosta"
Monen muun gluteenittoman lailla kansanedustaja Olga Oinas-Panuma pohtii välillä, kertoako ruokavaliostaan etukäteen, kun kutsu liittyy työhön.
Vuoden tarjoilija Joonas Heino: Kerro ruokavaliosta, kun varaat pöydän
Kerro gluteenittomasta ruokavaliostasi jo varatessasi ravintolapöytää, kannustaa vuoropäällikkö Joonas Heino. Siten voi saada jo parempaa leipää. Heinokin on gluteeniton.
Gluteeniton elämä kesytti sopraano Johanna Lehesvuoren vatsan
Joskus oopperalaulaja Johanna Lehesvuoren vatsa on ollut niin kipeä, että hän on miettinyt ambulanssin tilaamista. Nykyään sopraano varmistaa hyvinvointinsa tekemällä eväät mukaan.
Päätoimittaja Marja Aarnipuro: ”Keliakia tuo elämään ylimääräisen twistin”
Päätoimittaja Marja Aarnipuro sairastui keliakiaan 20 vuotta sitten. Kirjailijaksi hän ryhtyi sairastuttuaan rintasyöpään. Aarnipuron dekkareissa rikoksia selvittää tutunoloinen nainen, Kaarina Riikonen.
Yle sään tuttu meteorologi Anniina Valtonen voi syödä vain gluteenitonta, maidotonta ja pähkinätöntä ruokaa. Siis keliaakikko? Todennäköisesti, mutta hän ei halua kiusata herkkää vatsaansa todentaakseen sen.
Gluteenitonta ruokavaliota noudattavalle tasapainoisen ja terveellisen ruokavalion toteuttaminen on erityisen tärkeää, mutta usein myös haastavampaa kuin muille. Erityisesti kuitu tuottaa useille haasteita, koska gluteenittomat viljat ovat usein vähemmän kuitupitoisia.