Kahdelle raumalaiselle yritykselle Gluteenittoman palvelun merkki

Keliakialiitto on myöntänyt Gluteenittoman palvelun merkit Leipomo-konditoria Hennolle ja Rauman Puistokahvilalle.  

Leipomo-konditoria Hento on toiminut kaksi vuotta. Viime vuoden lopulla sen yhteyteen avattiin myymälä. Yrityksen kaikki leivonnaiset ovat gluteenittomia eikä niissä käytetä gluteenitonta vehnätärkkelystä eikä kauraa. Tuotteet valmistetaan alusta asti itse, täytteiden hilloista lähtien.  

  Menemme leivonnassa ja tuotekehityksessä aina maku ja ulkonäkö edellä. Kaikkien tuotteidemme pitää maistua ja näyttää vähintään yhtä hyviltä kuin vastaavien tavanomaisten, kertoo yrittäjä Hanna Kukkaro

Hennon tuotteita myydään myös Rauman Puistokahvilassa. Puistokahvila on tunnettu runsaista ja raikkaista salaateista sekä itseleivotuista leivonnaisista.  

Puistokahvilan leivonnaisista valtaosa on gluteenittomia. Suosimme sielläkin laadukkaita ja tuoreita raaka-aineita sekä lähituotteita. 

 

Kuvat valokuvaaja Elli Halonen, ryhmäkuva Hanna Kukkaro.

”Merkillisiä” yrityksiä on jo 17 

Gluteenittoman palvelun merkki on nyt Suomessa 17 yrityksellä.  

Merkin saaneita yrityksiä on kattavasti eri puolilla Suomea. Kannustamme kuluttajia käyttämään merkin omaavia yrityksiä näinä poikkeuksellisina aikoina, sanoo Keliakialiiton markkinoinnin asiantuntija Marjo Jokinen

Merkin käyttöoikeutta voivat hakea gluteenittomia palveluita tarjoavat yritykset, kuten esimerkiksi kahvilat, ravintolat, hotellit ja leipomomyymälät. Merkki on luvanvarainen ja sen käyttöoikeuden myöntää Keliakialiitto.  

Keliakialiitto on kehittänyt Gluteenittoman palvelun merkin helpottamaan gluteenitonta ruokailua kodin ulkopuolella. 

Merkin avulla asiakas voi valita yrityksen, joka tarjoaa turvallisesti gluteenittomia palveluita. Yritys puolestaan voi merkin avulla kertoa omasta osaamisestaan ja erottautua kilpailijoista, Jokinen kertoo. 

Gluteenittomuuden oltava kunnossa 

Merkin saadakseen yrityksen on suoritettava Keliakialiiton koulutus ja todistettava osaamisensa gluteenittomuudesta. Gluteenittomuuden toteutuminen yrityksessä käydään yhdessä yrityksen kanssa huolellisesti läpi.  

Gluteenittoman palvelun merkin voi saada vain sellainen yritys, jossa gluteenittomuus on kunnossa. Käytännössä tämä tarkoittaa tarkkuutta jokaisessa valmistusvaiheessa ja tarjoilussa. Kaiken tarjottavan ei kuitenkaan tarvitse olla gluteenitonta, toteaa Jokinen. 

Keliakialiitto järjestää hotelli-, ravintola- ja kahvila-alan ammattilaisille verkkokoulutuksia ja webinaareja. Koulutus on yksi osa Gluteenittoman palvelun merkin hakuprosessia. 

Gluteenittoman palvelun merkki on näillä yrityksillä: Cafe Rovaniemi (Rovaniemi), Pella´s café (Tampere), Geisarinna (Kotka), Porokylän leipomon Kahvila-leipomomyymälä (Nurmes), Raw’n More (Helsinki), Luomuravintola Timjami (Tampere), Norlandia Tampere Hotel (Tampere), Happy Waffle (Helsinki), Lepolan Talo (Hausjärvi), Amandis (Naantali), Dois Amores (Hämeenlinna), Wivi’s (Turku), Sarrit (Inari), Restaurant Aurora Holidays (Utsjoki), museokahvila Lottakanttiini (Tuusula), Leipomo konditoria Hento (Rauma) ja Rauman Puistokahvila (Rauma).