Keliakialiitto lahjoittaa 3 000 euroa Ukrainasta pakenevien gluteenittomaan ruoka-apuun

Eurooppalaisen AOECS:n hätärahasto on hyvä avustuskohde myös yksityishenkilöille, jotka haluavat kohdentaa apunsa gluteenitonta ruokavaliota tarvitseville ukrainalaisille. 


Keliakialiitto tekee 3 000 euron lahjoituksen eurooppalaisen AOECS:n perustamaan rahastoon, jonka varoilla autetaan sotaa pakenevia ukrainalaisia keliaakikkoja. AOECS on Euroopan keliakialiittojen kattojärjestö. 

– Keliakialiitto haluaa osaltaan olla mukana auttamassa hädässä olevia ukrainalaisia. On tärkeää, että sodan keskellä pystyttäisiin turvaamaan myös gluteenittoman ruoan saanti sitä tarvitseville, toteaa Keliakialiiton toiminnanjohtaja Niina Puronurmi

AOECS perusti hätärahaston, koska Ukrainasta pakenevat keliaakikot tarvitsevat terveytensä säilyttämiseksi gluteenitonta ruokaa myös kriisin keskellä. 

Jo ennen yhteisen rahaston perustamista monet Ukrainan lähimaiden keliakialiitot järjestivät sotaa pakeneville omilla tahoillaan gluteenitonta ruoka-apua.  

Yhteisen eurooppalaisen avustusrahaston tarkoitus on huolehtia siitä, että gluteeniton ruoka-apu saadaan jatkossa mahdollisimman tehokkaasti perille kaikille sitä tarvitseville. 

Lahjoitukset AOECS:n kautta 

Suomessa Keliakialiitolla ei ole kriisiavun keräämiseen rahankeräyslupaa, joten liitto kannustaa yksityishenkilöitä Suomessa tekemään lahjoituksensa suoraan AOECS:n yhteiseen hätärahastoon.  

– Mikäli haluat oman apusi kohdentuvan nimenomaan gluteenitonta ruokavaliota tarvitseville, AOECS:n rahasto on luotettava ja hyvä avustuskohde, Puronurmi toteaa.

Auta Ukrainasta pakenevia keliaakikkoja lahjoittamalla AOECS:n rahastoon