STEA ehdottaa Keliakialiitolle ensi vuodelle avustusta noin 935 000 euroa

Jos Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskuksen eli STEAn avustusehdotus toteutuu, Keliakialiitto voi vuonna 2022 muun muassa käynnistää vähävaraisten keliaakikkojen ruokavaliohoidon tukemiseen kohdennetun hankkeen.


Sosiaali- ja terveysministeriö tekee päätöksen rahoituksesta tammi-helmikuun vaihteessa 2022 STEAn ehdotuksen pohjalta.

– Keliakialiitto kiittää STEAa! Toteutuessaan avustusehdotus antaa Keliakialiitolle mahdollisuuksia uusiin avauksiin. Tämä koituu sekä vapaaehtoistemme että koko jäsenistömme hyväksi, toteaa Keliakialiiton toiminnanjohtaja Niina Puronurmi.

Yleisavustuksen lisäksi STEAn alustava ehdotus sisältää jäsenjärjestöavustuksen, Keliakialiiton viestintään kohdentuvan Paikka auki -rahoituksen, rahoituksen Keliakiaan sopeutumista ja gluteenittoman ruokavaliohoidon toteutusta tukevaan kurssitoimintaan sekä "Keliakian hoitoa terveellisesti ja edullisesti" -hankkeen rahoituksen.

– Viimeksi mainitun hankkeen tarkoituksena on muun muassa lisätä keliakiaa sairastavien mahdollisuuksia hoitaa keliakiaa taloudellisesta tilanteesta riippumatta, Puronurmi kertoo.

Hanke kohdentuu erityisesti vähävaraisten keliaakikoiden ruokavaliohoidon tukemiseen.

STEA on sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä toimiva itsenäinen viranomainen, joka hallinnoi Veikkaus Oy:n rahapelitoiminnan tuotoista sosiaali- ja terveysjärjestöille kohdistuvia avustuksia.