Blinipannukakku

Valmistusaineet

1 uunipannullinen
7 dl
maitoa
1 prk (200 g)
kermaviiliä
25 g
tuorehiivaa
2 dl
tattarijauhoja
1 ½ dl
riisijauhoja
1 ½ tl
suolaa
2
kananmunaa
25 g
margariinia sulatettuna
Sitruunasmetana
1
sitruunan kuori
1 rkl
sitruunan mehua
½ ruukkua
tilliä
2 prk (240 g)
smetanaa
½ tl
suolaa
ripaus
mustapippurirouhetta
Pinnalle:
1
punasipuli
300 g
kuorittuja katkarapuja (pakaste)
100 g
mätiä
tuoretta tilliä

Lämmitä maito ja kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota hiiva joukkoon. Sekoita nesteeseen myös jauhot ja suola. Anna taikinan tekeytyä huoneenlämmössä leivinliinalla peitettynä noin 1 tunti. 

Valmista sitruunasmetana: Huuhdo sitruuna, raasta sen kuori ja purista mehu. Hienonna tilli. Sekoita sitruunasmetanan aineet keskenään. Laita smetanatäyte odottamaan jääkappiin. 

Sulata margariini. Sekoita pannaritaikinaan kananmunat ja sulatettu margariini. Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipannulle. Paista 200 -asteisessa uunissa 35 minuuttia uunin keskitasossa, kunnes pannukakku on kullanruskea.

Viipaloi punasipuli. Huuhtele katkaravut siivilässä vedellä ja valuta ne. Levitä jäähtyneen pannukakun päälle sitruunasmetana. Koristele pannukakku punasipulilla, katkaravuilla, mädillä ja tillillä.