Blinit 2

Valmistusaineet

3 dl
bulgarianjogurttia tai kermaviiliä
15 g
hiivaa
2 dl
tattarijauhoja
1 tl
sokeria
1 dl
kuumaa maitoa
1 tl
suolaa
1 rkl
voisulaa
1
keltuainen
1
valkuainen

Lämmitä jogurtti tai kermaviili kädenlämpöiseksi. Liuota joukkoon hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot ja sokeri. Anna taikinan kohota 2 tuntia huoneenlämmössä.

Lisää taikinaan ennen paistamista kuuma maito, suola, voisula ja keltuainen. Vatkaa valkuainen vaahdoksi ja sekoita taikinaan viimeisenä.

Paista taikinasta blini- tai ohukaispannulla voissa miedolla lämmöllä paksuhkoja blinejä.

Tarjoa blinit smetanan, punasipulin ja mädin tai kylmäsavustetun lohen kanssa.