Cookies-kakku

Valmistusaineet

Pohjat (3kpl):
125 g
voita tai margariinia
1,5 dl
sokeria
2
munaa
2,5 dl
gluteenitonta jauhoseosta
I pss (= 70 g)
jauhettua hasselpähkinää tai mantelia
2 tl
leivinjauhetta
3 rkl
kaakaojauhetta
50 g
tummaa suklaata rouhittuna
Pohjien väliin ja päälle:
2 dl
kuohukermaa
500 g
mascarpone-juusto
0,5 dl
sokeria
2 tl
vaniljasokeria
1 dl
kylmää, vahvaa kahvia
3 rkl
sitruunamehua
100 g
tummaa suklaata rouhittuna
Koristeluun:
kotimaisia vadelmia
suklaarouhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.

Piirrä kolmelle leivinpaperille tasakokoiset, halkaisijaltaan 20 cm:n ympyrät.

Jaa taikina kolmeen osaan. Levitä taikinat lusikan avulla leivinpapereiden päälle piirtämiesi ympyröiden kokoisiksi.

Paista 175-asteisessa uunissa pellillinen kerrallaan 12-15 minuuttia. Kiertoilmauunissa voit paistaa kaksi pellillistä yhtä aikaa.

Valmista täyte: Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää mascarpone ja muut aineet. Sekoita tasaiseksi.

Kokoa jäähtyneet levyt kakuksi laittamalla väleihin ja päälle mascarpone-täytettä. Koristele kakku kotimaisilla vadelmilla ja suklaarouheella.

Resepti ja kuva: Leila Kekkonen

 

Huom! Kakun voit halutessasi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Tällöin kakku kostuu sopivasti ja maut tekeytyvät.