Gluteeniton cookies-kakku

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
Pohjat (3kpl):
125 g voita tai margariinia
1,5 dl sokeria
2 kananmunaa
2,5 dl gluteenitonta hienoa jauhoseosta
I pss (= 70 g) jauhettua hasselpähkinää tai mantelia
2 tl leivinjauhetta
3 rkl kaakaojauhetta
50 g tummaa suklaata rouhittuna
Pohjien väliin ja päälle:
2 dl kuohukermaa
500 g mascarpone-juusto
0,5 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kylmää, vahvaa kahvia
3 rkl sitruunamehua
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Koristeluun:
kotimaisia vadelmia
suklaarouhetta

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne joukkoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
Piirrä kolmelle leivinpaperille tasakokoiset, halkaisijaltaan 20 cm:n ympyrät.  Jaa taikina kolmeen osaan. Levitä taikinat lusikan avulla leivinpapereiden päälle piirtämiesi ympyröiden kokoisiksi. Paista 175-asteisessa uunissa pellillinen kerrallaan 12-15 minuuttia. Kiertoilmauunissa voit paistaa kaksi pellillistä yhtä aikaa.

Valmista täyte: Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää mascarpone ja muut aineet. Sekoita tasaiseksi.
Kokoa jäähtyneet levyt kakuksi laittamalla väleihin ja päälle mascarpone-täytettä. Koristele kakku kotimaisilla vadelmilla ja suklaarouheella.

Vinkki! Kakun voit halutessasi tehdä valmiiksi jo edellisenä päivänä. Tällöin kakku kostuu sopivasti ja maut tekeytyvät.

Resepti ja kuva: Leila Kekkonen

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.