Hunajaiset kauraleivät

Valmistusaineet

2 leipää:
4 dl
maitoa
25 g
hiivaa
2 tl
psylliumkuorijauhetta
½ tl
suolaa
2 rkl
hunajaa
2 dl
gluteenittomia kaurahiutaleita
6 dl
hienoa gluteenitonta jauhoseosta
½ dl
sulatettua margariinia
Voiteluun:
kananmunaa tai maitoa
Pinnalle:
gluteenittomia kaurahiutaleita

Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita psylliumkuorijauhe joukkoon ja anna turvota 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon puuhaarukalla suola, hunaja, kaurahiutaleet ja jauhoseos. Lisää viimeiseksi sulatettu margariini ja sekoita taikina tasaiseksi.

Nostele taikina kahdeksi keoksi leivinpaperin päälle pellille. Muotoile keot kahdeksi pyöreäksi leiväksi ja tee leipien keskelle reiät lastan avulla. Taputtele leivät vielä tasaisiksi jauhotetuin käsin.

Kohota leipiä 20 minuuttia, jonka jälkeen voitele ne kananmunalla ja ripottele pinnalle gluteenittomia kaurahiutaleita.

Paista 225-asteisessa uunissa 20–30 minuuttia.

Resepti: Syötävän hyvää leipää -keittokirja

Tilaa keittokirja!