Jäädytetty Daim-kakku

Valmistusaineet

Pohja:
2
munaa
2 dl
sokeria
2 tl
leivinjauhetta
150 g
mantelijauhetta
Täyte:
4 dl
kuohukermaa
3
keltuaista
1 dl
sokeria
2 kpl
Daim-suklaalevyä (tuplakoko à 56 g)
Pinnalle:
50 g
mantelirouhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi.

Sekoita leivinjauhe mantelijauheeseen, ja lisää mantelijauhe muna-sokerivaahtoon.

Kaada taikina voideltuun, mantelijauheella jauhotettuun irtopohjaiseen vuokaan. Paista 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Huom! Kypsänä tortun keskusta painuu reunoja alemmaksi, jolloin keskelle jää pesä täytettä varten.

Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kermavaahto ja keltuaisvaahto.

Hienonna Daim-suklaalevyt pieniksi muruiksi ja sekoita täytteeseen.

Laita torttupohja irtopohjavuokaan takaisin. Kaada täyte pohjan päälle. Laita torttu muutamaksi tunniksi pakastimeen. Ota torttu pakastimesta noin 20 minuuttia ennen tarjoamista.