Joulupiparit

Valmistusaineet

150 g
margariinia
1 dl
sokeria
1 dl
siirappia
2 tl
inkivääriä
2 tl
kanelia
1 tl
neilikkaa
½ tl
maustepippuria
2
kananmunaa
3 dl
mantelijauhoa
3 ½ dl
tattarijauhoa
1 ½ tl
leivinjauhetta

40–50 kpl

Kiehauta kattilassa margariini, sokeri, siirappi ja mausteet. Anna seoksen jäähtyä. Lisää seokseen kananmunat. Yhdistä keskenään mantelijauho, tattarijauho ja leivinjauhe, ja sekoita seos taikinaan. Anna taikinan kovettua jääkaapissa seuraavaan päivään.

Kaulitse taikina ohueksi levyksi ja ota siitä muotilla piparkakkuja. Paista piparkakkuja 200-asteisessa uunissa 8 minuuttia.

Vinkki: Voit halutessasi käyttää jauhoina ainoastaan tattarijauhoa. Tällöin jauhojen kokonaismäärä on 5 ½ dl.