Järjestö » Keliakiayhdistykset

Keliakiayhdistykset

Keliakialiittoon kuuluu 30 rekisteröityä keliakiayhdistystä, jotka toimivat eri puolilla Suomea.

Yhdistyksen päättäviä elimiä ovat yhdistyksen varsinaiset kokoukset eli kevätkokous maaliskuussa ja syyskokous lokakuussa sekä hallitus.

Keliakiayhdistys on rekisteröitynä yhdistyksenä yhdistyslain perusteella taloudellisesti ja oikeudellisesti itsenäinen yhdistys. Paikalliset keliakiayhdistykset ovat Keliakialiiton jäseniä ja niillä on oikeus lähettää äänivaltaisia edustajia jäsenmääränsä mukaan liiton liittokokouksiin.

Keliakiayhdistyksillä on sääntöjen mukaan mahdollisuus tehdä esityksiä ja aloitteita liittohallitukselle ja liittokokoukselle.

Keliakiayhdistyksen voivat perustaa Keliakialiiton toiminta-ajatuksen mukaisesta vapaaehtoistyöstä kiinnostuneet henkilöt, joita tarvitaan yhdistyksen perustamiseen kolme. Hallitukseen tarvitaan puheenjohtaja ja 4-8 jäsentä.

Keliakiayhdistyksillä omat verkkosivutKaikilla keliakiayhdistyksillä on omat verkkosivut, joilta pääsee tarkistamaan kunkin yhdistyksen yhteyshenkilöiden tiedot sekä tuoreet tapahtumatiedot. Keliakiayhdistysten verkkosivulistaan pääset tästä.

Keliakiayhdistykset

Keliakiayhdistys on lähellä jäsentä. Keliakialiittoon kuuluu 30 rekisteröityä yhdistystä, jotka toimivat eri puolilla maata. Jäseniä keliakiayhdistyksissä
on 20 000.