Gluteeniton Daim-juustokakku
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
14 annosta | |
Pohja: | |
75 g | margariinia tai voita |
175 g | gluteenittomia keksejä |
Täyte: | |
4 | liivatelehteä |
4 dl | kuohukermaa |
600 g | vaniljatuorejuustoa |
200 g | Daim-suklaapatukoita rouhittuna |
1/2 dl | maitoa |
Pinnalle: | |
1 dl | valmista kinuskikastiketta |
100 g | Daim-suklaapatukoita rouhittuna |
Aseta leivinpaperi irtopohjavuoan (halkaisija 20 - 22 cm) pohjalle. Jauha monitoimikoneella keksit murusiksi ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Painele seos vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen noin 5 minuutiksi.
Vaahdota kerma. Sekoita toisessa kulhossa samalla vatkaimella tuorejuusto ja rouhitut Daim-patukat. Kuumenna ½ dl maitoa kiehuvaksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota lehdet sekoittaen ne kuumaan maitoon. Lisää liivateseos tuorejuustoon samalla vatkaimella sekoittaen. Sekoita joukkoon kermavaahto. Kaada täyte vuokaan.
Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.
Irrota kakku vuoasta. Valuta kakun pinnalle ja reunoille kinuskikastiketta. Koristele rouhituilla Daim-paloilla.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat blinit
-
Kakut Gluteeniton cookies-kakku
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat joulupiparit
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (rahkataikina)
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)