Gluteeniton Daim-piiras ystävälle
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Pohja: | |
2 | kananmunaa |
2 dl | sokeria |
2 tl | leivinjauhetta |
150 g | mantelijauhoa |
Täyte: | |
2 dl | kuohukermaa |
3 | kananmunan keltuaista |
1 dl | sokeria |
2 kpl | Daim-suklaapatukoita (à 56 g) |
Pinnalle: | |
1 kpl | Daim-suklaapatukka (28 g) |
Aseta leivinpaperi irtopohjaisen vuoan (halkaisija 26 cm) pohjalle. Voitele ja jauhota vuoan reunat.
Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita leivinjauhe mantelijauhoon. Lisää seos muna-sokerivaahtoon. Kaada taikina vuokaan.
Paista 175-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia. Pohja on kypsä, kun sen keskusta painuu reunoja alemmaksi. Näin keskelle jää pesä täytettä varten. Anna pohjan jäähtyä.
Valmista täyte: Vaahdota kerma. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi erillisessä kulhossa. Yhdistä kermavaahto ja keltuaisvaahto. Hienonna Daim-suklaalevyt pieniksi muruiksi veitsellä leikkuulaudalla. Sekoita suklaamurut täytteeseen. Kaada täyte pohjan päälle. Hienonna Daim-muruja myös piiraan pinnalle.
Laita piiras muutamaksi tunniksi pakastimeen. Ota piiras pakastimesta 20 minuuttia ennen tarjoamista.
Vinkki! Valmista piiras etukäteen pakastimeen ja tarjoa ystävälle sydämenmuotoisesta vuoasta ystävänpäivänä tai ystävän tullessa kylään.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Gluteenittomasti - Vuodenaikojen parhaat piirakat -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme.
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat vohvelit
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Pääruoat Gluteeniton bataatti-kookoscurry