Durrainen pizzapohja

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
3 ½ dl turkkilaista jogurttia
1 rkl kuivahiivaa (noin 10 g)
noin 1 tl suolaa
3 dl Virtasalmen Viljatuotteen Gluteenitonta Durrajauhoseosta
3 tl leivinjauhetta
2 rkl oliiviöljyä taikinaan
2–3 rkl oliiviöljyä leivinpaperin päälle

Mittaa turkkilainen jogurtti, kuivahiiva ja suola kulhoon. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut jogurttiin. Lisää leivinjauhe durrajauhoseokseen, sekoita kevyesti ja lisää jauhoseos jogurttiseokseen. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää joukkoon kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä ja vaivaa taikinaa minuutin ajan.

Laita uunipellille leivinpaperi ja voitele se oliiviöljyllä. Voit levittää öljyn paperille käsin. Kaada taikina öljytylle leivinpaperille ja taputtele siitä pizzalevy, joka on reunoiltaan paksumpi kuin keskeltä. Päällystä pizzapohja kelmulla ja anna kohota lämpimässä paikassa noin puoli tuntia.

Poista kelmu ja täytä pizza haluamillasi täytteillä.

Paista pizzaa 225–250-asteisessa uunissa alimmalla tasolla noin 15 minuuttia, kunnes reunat ja pohja ovat kullanruskeita.

Taikinasta tulee yksi noin 30 cm x 40 cm pellillinen pizzaa tai kaksi pienempää.

Resepti ja kuva: Helena Kemppainen.

Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.