Gluteeniton joulumysli

Valmistusaineet

Määrä Ainesosa
5 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 dl erilaisia pähkinöitä rouhittuna
1 dl pellavansiemenrouhetta
1 dl auringonkukansiemeniä
3 rkl hunajaa
3 rkl öljyä
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl rusinoita
2 dl kuivattuja karpaloita tai puolukoita

Sekoita kaikki ainekset kulhossa sekaisin lukuun ottamatta piparkakkumaustetta, rusinoita ja kuivattuja marjoja.
Levitä seos leivinpaperin päälle pellille. Paahda seosta 200 -asteisessa uunissa 10-15 minuuttia. Sekoita muutaman kerran paahtamisen aikana. Jäähdytä ja sekoita joukkoon piparkakkumauste, rusinat ja marjat. Lusikoi mysli puhtaaseen purkkiin.
Vinkit! Voit korvata kaurahiutaleet samalla määrällä tattarihiutaleita. 
Voit myös antaa joulumyslin lahjaksi; kokoa kuivat ainekset purkkiin kerroksittain. 

Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto


Löysitkö etsimäsi?

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Tällä sivustolla käytetään evästeitä

Tämä sivusto hyödyntää toiminnan kannalta välttämättömiä evästeitä sekä sivuston kehittämisen mahdollistavia tilastointievästeitä. Joidenkin sisältöjen näyttäminen voi lisäksi edellyttää markkinointievästeiden hyväksymistä. Lue lisää käyttämistämme evästeistä.​​​​​​

Evästeasetuksesi on tallennettu.