Gluteeniton kauramysli
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
6 dl | gluteenittomia kaurahiutaleita |
2 dl | mantelilastuja |
2 dl | salaattisekoitusta (auringonkukansiemeniä, kurpitsansiemeniä, cashewpähkinöitä) |
1 dl | kookoshiutaleita |
1 ½ dl | vettä |
½ dl | fariinisokeria |
1 dl | oliiviöljyä |
2 rkl | juoksevaa hunajaa |
1 ½ tl | suolaa |
1 tl | vanilliinisokeria |
2 dl | rusinoita |
2 dl | kuivattuja marjoja tai hedelmiä |
Sekoita kaurahiutaleet, mantelilastut, salaattisekoitus ja kookoshiutaleet keskenään kulhossa.
Mittaa toiseen kulhoon vesi ja fariinisokeri. Kuumenna vesi-sokeriseos mikrossa. Lisää vesi-sokeriseoksen joukkoon öljy, hunaja, suola ja vanilliinisokeri. Kaada seos kuivien aineiden päälle ja sekoita hyvin.
Levitä seos uunipellille ja paahda 150-asteisessa uunissa 45 minuuttia. Kääntele seosta muutaman kerran paahtamisen aikana. Jäähdytä ja sekoita joukkoon rusinat ja kuivatut marjat tai hedelmät.
Purkita ilmatiiviiseen lasipurkkiin. Tästä annoksesta tulee 14 dl valmista mysliä.
Vinkki! Gluteenittomat kaurahiutaleet voi korvata samalla määrällä gluteenittomia tattarihiutaleita. Lisää myslin joukkoon kanelia ja piparkakkumaustetta niin saat mysliin jouluisen maun.
Resepti ja kuva: Marjo Jokinen, Keliakialiitto
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Muut leivät Gluteeniton retkiruokaresepti: Lohileivät nuotiolla
-
Pääruoat Gluteeniton retkiruokaresepti: Lehtipihviburgerit
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat vohvelit
-
Jälkiruoat Gluteenittomat mokkapalat teff-jauhoilla
-
Pääruoat Gluteeniton bataatti-kookoscurry