Gluteeniton Mamman marjapiirakka
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 piirakkavuoallinen | (halkaisija 26 cm) |
Pohja: | |
100 g | voita tai margariinia |
1 dl | sokeria |
1 | kananmuna |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
½ tl | kardemummaa |
1 tl | leivinjauhetta |
Täyte: | |
4 dl | maarjoja |
1 prk (200 g) | kermaviiliä |
1 | kananmuna |
½ dl | sokeria |
1 tl | vanilliinisokeria |
Vaahdota kulhossa rasva ja sokeri. Lisää joukkoon kananmuna hyvin sekoittaen. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää seokseen. Painele taikina piirakkavuoan (halkaisija noin 26 cm) pohjalle ja reunoille.
Levitä pohjalle marjat. Ripottele marjoille halutessasi hieman sokeria. Sekoita täytteen muut ainekset keskenään. Kaada täyte vuokaan marjojen päälle. Paista 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.
Vinkit!
- Marjapiirakka muuntuu omenapiiraaksi, kun käytät marjojen tilalla 5 dl omenaa kuutioina tai ohuina viipaleina. Mausteeksi voit ripotella pinnalle kanelia.
- Käytä piirakan pinnalla vaihdellen viipaloituja säilykehedelmiä, omenalohkoja, raparperipaloja jne.
- Jos käytät jäisiä marjoja, sekoita marjojen joukkoon 2–3 tl perunajauhoja, niin täyte pysyy paremmin kasassa.
- Valmistamalla piirakkaa kaksinkertaisen annoksen, saat uunipellillisen piirakkaa.
Ohje ja kuva Marjo Jokinen