Gluteeniton marinoitu papusalaatti
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
200 g | vihreitä pakastepapuja |
2 prk (á 285/170 g) | papumixiä (sekoitus, jossa esimerkiksi papuja ja hernettä) |
1 | punasipuli |
1 | keltainen paprika |
tuoretta persiljaa | |
Marinadi: | |
3 | valkosipulinkynttä |
½ dl | viinietikkaa |
½ dl | sokeria |
½ dl | oliiviöljyä |
½ tl | suolaa |
mustapippurirouhetta |
Lisää jäiset pavut kiehuvaan, vähään veteen ja keitä noin 4 minuuttia. Huuhtele pavut siivilässä kylmällä vedellä. Mikroaaltouunissa: sulata pavut astiassa puolella teholla noin 3 minuuttia.
Huuhtele myös papusekoitus siivilässä juoksevan veden alla. Leikkaa punasipuli ohuiksi viipaleiksi ja paprika suikaleiksi. Hienonna osa persiljasta salaattiin ja jätä osa koristeeksi. Yhdistä ainekset kulhossa.
Valmista marinadi: Hienonna valkosipuli. Lisää kaikki marinadiainekset suljettavaan pulloon tai pakasterasiaan ja ravista marinadi sekaisin. Sekoita marinadi salaattiainesten joukkoon ja laita jääkaappiin marinoitumaan yön yli. Koristele persiljalla.
Gluteenittomasti - Mitä syödään tänään -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastame!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat blinit
-
Kakut Gluteeniton cookies-kakku
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat joulupiparit
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (rahkataikina)
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)