Gluteeniton pannari
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
1 | uunipannullinen |
3 | kananmunaa |
1 rkl | sokeria |
7 dl | maitoa |
1 tl | suolaa |
3 dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 tl | leivinjauhetta |
3 rkl | öljyä |
Pinnalle: | |
25 g | voita tai margariinia |
Vatkaa kananmunia ja sokeria sähkövatkaimella tai käsin vispilällä kevyeksi vaahdoksi. Lisää joukkoon maito ja suola. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja lisää seos taikinaan. Lisää lopuksi öljy ja sekoita tasaiseksi.
Anna taikinan turvota noin 30 minuuttia. Aseta tyhjä uunipannu uuniin ja laita uuni kuumenemaan 225-asteeseen. Päällystä kuuma uunipannu leivinpaperilla ja kaada taikina leivinpaperin päälle. Nostele rasvanokareita taikinan pinnalle.
Paista 225-asteisessa uunissa alaosassa noin 25–30 minuuttia. Tarjoa hillon tai marjojen, kermavaahdon tai jäätelön kera.
Ohje ja kuva Marjo Jokinen
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat blinit
-
Kakut Gluteeniton cookies-kakku
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat joulupiparit
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (rahkataikina)
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)