Gluteeniton lihapiirakka pellillä, "peltilihis"
Valmistusaineet
Määrä | Ainesosa |
---|---|
Rahkavoitaikina: | |
5 ½ dl | gluteenitonta hienoa jauhoseosta |
1 dl | mantelijauhetta |
1 rkl | psylliumkuorijauhetta |
1 tl | leivinjauhetta |
½ tl | suolaa |
250 g | voita |
1 prk (250 g) | maitorahkaa |
Täyte: | |
1 dl | puuroriisiä |
3 dl | vettä |
1 tl | suolaa |
1 | sipuli |
2 | valkosipulinkynttä |
400 g | jauhelihaa |
½–1 tl | suolaa |
1 tl | paprikajauhetta |
ripaus | mustapippurirouhetta |
2 rkl | tomaattiketsuppia |
tuoretta | timjamia |
Voiteluun: | |
1 | kananmuna |
Valmista ensin taikina: Sekoita kulhossa keskenään kuivat aineet. Nypi joukkoon voi. Lisää maitorahka ja sekoita taikina tasaiseksi. Älä vaivaa taikinaa, ettei se sitkisty. Laita taikina jääkaappiin vähintään tunniksi.
Keitä riisiä suolalla maustetussa vedessä kannen alla noin 15 minuuttia, kunnes vesi on imeytynyt ja riisi kypsää. Hienonna sipulit. Paista jauheliha pannulla omassa rasvassaan. Lisää jauhelihan joukkoon sipulit ja paista hetki miedolla lämmöllä. Mausta seos. Sekoita mukaan myös tomaattiketsuppi ja hienonnettua timjamia. Sekoita jauhelihaseos riisin joukkoon. Anna jäähtyä.
Levitä leivinpaperi uunipannulle ja ripottele paperille gluteenitonta hienoa jauhoseosta. Painele taikina jauhoja apuna käyttäen uunipannun kokoiseksi levyksi. Taikina tuntuu aluksi kovalta, mutta pehmenee hieman painellessa. Levitä täyte taikinalevyn toiselle puolikkaalle. Käännä toinen taikinapuolikas täytteen päälle leivinpaperia apuna käyttäen. Paina reunat hyvin kiinni sormin. Voitele piirakka kananmunalla ja pistele haarukalla pintaan reikiä. Paista 200-asteisessa uunissa 30–35 minuuttia.
Gluteenittomasti - Vuodenaikojen parhaat piirakat -kirja
Tilaa kirja verkkokaupastamme!
Löysitkö etsimäsi?
Sinua saattaisi kiinnostaa
-
Letut, pannukakut, blinit Gluteenittomat blinit
-
Kakut Gluteeniton cookies-kakku
-
Pikkuleivät, keksit Gluteenittomat joulupiparit
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (rahkataikina)
-
Kausileivonnaiset Gluteenittomat joulutortut (perunataikina)